back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χαρίτσης: Ιλαροτραγωδία οι αντικρουόμενες θέσεις υπουργών για την μείωση του ΦΠΑ

Διαβάστε επίσης

Για αδράνεια κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας ιλαροτραγωδία τις αντικρουόμενες θέσεις κορυφαίων υπουργών αναφορικά με την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.

“Ενώ αναμένονται νέες αυξήσεις πάνω από 20% σε βασικά είδη διατροφής, η κυβέρνηση, όπως κάνει εδώ και μήνες, επιμένει να αδρανεί. Κι όταν δεν αδρανεί, βρίσκεται σε σύγχυση.Σήμερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Ανάπτυξης προανήγγειλαν μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.

Σε λιγότερο από μία ώρα τους είχε διαψεύσει ο υπουργός Οικονομικών.Τα πράγματα θα ήταν κωμικά, αν δεν ήταν τόσο σοβαρά. Γιατί δυστυχώς τον λογαριασμό της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας, τον πληρώνει η ελληνική κοινωνία” υπογραμμίζει ο κ. Χαρίτσης.

Ωστόσο ο ίδιος αναφέρει πως η ακρίβεια δεν είναι μονόδρομος και μπορεί να αντιμετωπιστεί εαν η κυβέρνηση υιοθετησει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για:

  • αύξηση κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ για να προστατευτεί το διαθέσιμο εισόδημα και να τονωθεί η κατανάλωση
  • μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στην ενέργεια στα κατώτερα επιτρεπτά ευρωπαϊκά επίπεδα
  • ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με κούρεμα της βασικής οφειλής για να πάρουν πολύτιμη ανάσα οι μικρομεσαίοι
  • εντατικοί έλεγχοι και πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας
  • αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα