back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Β. Κόκκαλης: Σύσταση Ειδικών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων από την Περιφέρεια Αττικής

Διαβάστε επίσης

Την ετοιμότητα της Περιφέρειας Αττικής εν όψει της  κακοκαιρίας  αλλά και τον συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, υπογράμμισε ο   Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής  κ. Βασίλης Κόκκαλης.  

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση, γνωστοποίησε ότι πέραν της διάθεσης ογδόντα μηχανημάτων  συμπεριλαμβανομένων εκχιονιστικών, χωματουργικών,  δύο μηχανήματων απεγκλωβισμού καθώς και την πλήρη επάρκεια σε ποσότητα αλατιού, η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει και στη σύσταση πέντε Ειδικών Μονάδων Άμεσης Επέμβασης απεγκλωβισμού ασθενών και πολιτών κατά τη δύσκολη περίοδο εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.  

Όπως είπε, «μετά από εισήγηση του  Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών του οποίου είναι πρόεδρος αλλά και τη συνδρομή του στελεχιακού δυναμικού του Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), έχουν συγκροτηθεί πέντε ειδικές ομάδες από γιατρούς και διασώστες οι οποίοι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή, αν κάποιοι συνάνθρωποί μας έχουν προβλήματα και δεν μπορούν να μετακινηθούν, να επέμβουν με τα παντός εδάφους και παντός καιρού ειδικά μηχανήματα που έχει προμηθευτεί η Περιφέρεια,  να προχωρούν σε απεγκλωβισμούς και να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες όπου απαιτείται». 

Εξήγησε ότι «οι συγκεκριμένες ομάδες θα είναι  διάσπαρτες στην Αττική, με τα αυτοκίνητα να βρίσκονται τοποθετημένα σε ειδικά οχήματα-αυτοκινητάμαξες ώστε, όποτε χρειαστεί, να μετακινηθούν σε σημεία που έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα». 

 Για με την κατάσταση που επικρατεί σήμερα, Κυριακή, στην Αττική ανέφερε: «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία.  Στα σημεία που έχει πέσει το χιόνι βρίσκονται  εκχιονιστικά και αλατιέρες και ρίχνουν αλάτι για να μην υπάρχουν τροχαία ατυχήματα και περαιτέρω προβλήματα. Αναμένουμε ύφεση των φαινομένων  τις επόμενες ώρες αλλά το πρόβλημα είναι η αυριανή ημέρα, καθώς δε γνωρίζουμε ποιο θα είναι το μέγεθος του χιονιού. Σε κάθε περίπτωση, επειδή θα σημειωθούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους πολίτες και κυρίως να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις». 

Τέλος, επισήμανε ότι αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας -μετά το τέλος της έκτακτης σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί – σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα σχολεία στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα