back to top
19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

19.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Final Four Κυπέλλου μπάσκετ: Προμηθέας-Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-ΑΕΚ οι δύο ημιτελικοί

Διαβάστε επίσης

Δεν έβγαλε ντέρμπι “αιωνίων η κλήρωση του Final 4 του 47ου Κυπέλλου στο μπάσκετ. Ο Παναθηναϊκός κληρώθηκε με τον Προμηθέα Πάτρας και ο Ολυμπιακός με την ΑΕΚ.

Η κλήρωση του Final 4 του Κυπέλλου στο μπάσκετ δεν ανέδειξε ντέρμπι “αιωνίων”, καθώς οι δυο τους μπορούν να συναντηθούν μόνο στον τελικό της διοργάνωσης. Για να συμβεί όμως αυτό οι “πράσινοι” θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Προμηθέα Πάτρας και ο Ολυμπιακός να αποκλείσει την ΑΕΚ.

Το Final Four θα διεξαχθεί το διάστημα 18-20 Φεβρουαρίου στα “Δύο Αοράκια” στο Ηράκλειο Κρήτης

‘Οσον αφορά την παρουσία φιλάθλων, με τα υπάρχοντα δεδομένα και τα ισχύοντα κυβερνητικά μέτρα, στο γήπεδο που είναι χωρητικότητας περίπου 5.500 θεατών δεν αναμένονται πάνω από 500-600 θεατές, με τις ομάδες να παίρνουν περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Εάν όμως μέσα στην εβδομάδα αποφασιστεί αύξηση του ποσοστού πληρότητας στα γήπεδα (φημολογείται για 40-50%), αυτό θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα, με τον αριθμό των θεατών να ανεβαίνει στους 2.200-2750 περίπου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:

Προμηθέας-Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Ο θεσμός του Final Four επιστρέφει έπειτα από 18 χρόνια. Τελευταία φορά που το Κύπελλο Ελλάδος είχε ολοκληρωθεί με Final Four ήταν το 2004, με την διοργάνωση να διεξάγεται στην Λαμία και τον Άρη να κατακτά το Κύπελλο, νικώντας στον τελικό τον Ολυμπιακό.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα