back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Ο κίνδυνος ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία βρίσκεται στο επίκεντρο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πραγματοποιείται στο Μόναχο. H αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, επιβεβαίωσε ότι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στη Ρωσία, σε περίπτωση εισβολής θα είναι πρωτοφανείς. “Υπάρχει και πάλι η απειλή πολέμου στην Ευρώπη” προειδοποίησε ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και σημείωσε ότι η μόνη δυνατότητα είναι οι διαπραγματεύσεις. Για πραγματικό κίνδυνο σύγκρουσης στην Ουκρανία μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για ρωσική αποχώρηση από τα σύνορα της Ουκρανίας.

“Είμαστε αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση στρατευμάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος από τις σκοτεινές ημέρες του Ψυχρού Πολέμου” δήλωσε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην διαβεβαίωση του ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντησή τους χθες στο Κρεμλίνο, ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε διαδικτυακή παρέμβασή του σε Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης. Όπως τόνισε κρατά αυτή την ευθεία τοποθέτηση της ρωσικής πλευράς, “διότι οτιδήποτε συνιστά άλλη αντιμετώπιση, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος”.

Συνάντηση με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα, στο περιθώριο των εργασιών της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση επιβεβαιώνει τη στρατηγική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ, αλλά και το ιστορικό υψηλό, στο οποίο βρίσκονται οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μετά την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA).

Εν μέσω της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα δύο υπουργεία Εξωτερικών, Ελλάδας – Τουρκίας, ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι ο 64ος γύρος των Διερευνητικών Επαφών θα λάβει χώρα στην Αθήνα, την Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου.

Κορυφώνεται η αγωνία για τους 12 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες, από το πλοίο Euro ferry Olympia. Οι έρευνες από άνδρες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ συνεχίζονται και οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, καθώς νωρίτερα υπήρξαν αναζωπυρώσεις. Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη οι οικογένειες των τριών Ελλήνων αγνοουμένων, με τη συνοδεία αξιωματικού του Λιμενικού- Ψυχολόγου και με μέριμνα του υπουργείου, έχουν μεταβεί στην Κέρκυρα.

Σε ισχύ από σήμερα η επιπλέον χαλάρωση μέτρων κατά του κορωνοιού. Περιλαμβάνουν άρση της απαγόρευσης όρθιων στην διασκέδαση, επαναφορά των σχολικών εκδρομών, αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% και εφαρμογή της τηλεργασίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στο 20%.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ…

Στις 5 και τέταρτο παίζουν: Ιωνικός – ΟΦΗ. Στις 7 και μισή: Ατρόμητος – Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός.

Και ο καιρός….

Νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα