back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γ. Κεχρής: Στο πλευρό Ουκρανών προσφύγων Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ

Διαβάστε επίσης

02-03-2022

Στο πλευρό Ουκρανών προσφύγων βρίσκονται Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ με προσφορά ιατρικής φροντίδας και φιλοξενίας σε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Τους πρώτους πρόσφυγες από την Ουκρανία, ανάμεσά τους κι Έλληνες ομογενείς, υποδέχονται στο Μεταξουργείο η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ ενώ οι αφίξεις κι οι ανάγκες καθημερινά διευρύνονται, στο οδυνηρό φόντο της αιματηρής εισβολής στη χώρα.

«Σε 110 ανθρώπους -μέχρι τώρα- προσφέραμε νερό, τρόφιμα και μάσκες προστασίας. Σε όσους δεν είχαν εξασφαλίσει τη διαμονή τους σε συγγενικά ή φιλικά σπίτια, δόθηκε δυνατότητα φιλοξενίας σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών μας διενήργησε rapid test ώστε να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη κρουσμάτων ανάμεσα στους επιβάτες και αν απαιτείται να μείνουν σε καραντίνα για την ασφάλειά τους, αλλά όλα τα αποτελέσματα βγήκαν αρνητικά. Είναι μεγάλη η θλίψη μας για το δράμα του Ουκρανικού λαού. Αισθανόμαστε τον πόνο τους, είναι ώρα αλληλεγγύης» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής Γιάννης Κεχρής, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Στο πλαίσιο των δράσεων στήριξης του πληττόμενου ουκρανικού λαού, που διοργανώνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΙΣΑ, εντάσσεται η αποστολή στην Ουκρανία ιατρικού δυναμικού και ανθρωπιστικής βοήθειας με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, υπό τις οδηγίες του προξενείου της χώρας.

«Το ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Προξενείο της Ουκρανίας στην Αθήνα, μεριμνά για την αποστολή φαρμάκων κι υγειονομικού υλικού στη δοκιμαζόμενη χώρα» ανέφερε ο κ Κεχρής.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ολοκληρωθεί και μια νέα πρωτοβουλία της Περιφέρειας και του ΙΣΑ σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, με τη καθοδήγηση της Ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, ο ΙΣΑ απευθύνει έκκληση σε γιατρούς μέλη του, που μιλούν την Ουκρανική και Ρωσική γλώσσα, να συμβάλλουν στην περίθαλψη προσφύγων.
«Μέχρι στιγμής έχουμε 15 θετικές απαντήσεις, ενώ βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για αποστολή γιατρών μας στις πληττόμενες ζώνες» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα