back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λ. Αυγενάκης: Αθλητισμός και οπαδική βία είναι εντελώς ασύμβατες έννοιες

Διαβάστε επίσης

 

Αισιοδοξία για την αποτελεσματική καταπολέμηση της οπαδικής βίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στον Αθήνα 984 και στην εκπομπή Sport City.

                                          ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΑΔΙΚΗ ΒΙΑ

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ότι η ψήφιση σχετικών διατάξεων από το 2019, είχε στόχο ακριβώς τη διευκόλυνση της δουλειάς της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.
«Δόθηκε η δυνατότητα αξιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού ως τεκμηρίου για τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων. Παράλληλα, ψηφίστηκε η επέκταση των χρονικών και χωρικών ορίων διάπραξής τους» δήλωσε ο κ Αυγενάκης.

Για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού, τόνισε ότι «η εκδίκαση της υπόθεσης των 12 συλληφθέντων, θα γίνει με ταχεία διαδικασία, καθώς αναγνωρίστηκε ως περιστατικό οπαδικής βίας κι εντάσσεται στις διατάξεις του 2019».

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι «Τρείς ή τέσσερις από τους φερόμενους ως δράστες είχαν συλληφθεί για εμπλοκή σε άλλα βίαια περιστατικά και θα έπρεπε -με τα σημερινά δεδομένα- να βρίσκονται στη φυλακή και να εκτίουν την ποινή τους χωρίς εξαιρέσεις, αναστολές ή αστερίσκους … Ίσως κι έτσι να είχε αποφευχθεί ο τραγικός θάνατος του Άλκη».

Ο κ Αυγενάκης χαρακτήρισε κορύφωση των κυβερνητικών νομοθετικών πρωτοβουλιών στον αθλητισμό,  την επαναφορά του ιδιώνυμου τον Ιούνιο 2021, ενώ σχολίασε θετικά την άρση σειράς εξαιρέσεων, που είχαν εισαχθεί με παρέμβαση της Επιτροπής Δικαστών, στον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο στη Βουλή.

«Χαίρομαι που και αυτές, έχουν πάψει πλέον να υπάρχουν με αποτέλεσμα το ιδιώνυμο να λειτουργεί οριζόντια. Είναι σημαντικό ότι δουλεύουμε υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού σε συντονισμό με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης» ήταν τα λόγια του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στόχος, όπως υπογράμμισε, είναι οι έλεγχοι να διεξάγονται σωστά και οι δικαστές να «τρέχουν» ταχύτατα τις διαδικασίες.

                                        ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΣΧΕΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Ο κ Αυγενάκης, τέλος, δήλωσε ξεκάθαρα υπέρ των Λεσχών Φιλάθλων, υπό την προϋπόθεση όμως «να λειτουργούν νόμιμα και να έχουν φιλάθλους που πραγματικά αγαπούν το σπορ. Αθλητισμός και οπαδική βία είναι εντελώς αντίθετες έννοιες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα