back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σρι Λάνκα: Βυθίζεται στην αβεβαιότητα μετά από την παραίτηση της κυβέρνησης

Διαβάστε επίσης

Το χρηματιστήριο του Κολόμπο ανέστειλε τις συναλλαγές μερικά δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα σήμερα, καθώς ο κυριότερος δείκτης S&P σημείωσε βουτιά 5,9% εν μέσω πολιτικής κρίσης, την επομένη της παραίτησης σχεδόν σύσσωμης της κυβέρνησης καθώς γίνονται ολοένα πιο πιεστικά τα οικονομικά προβλήματα και κλιμακώνονται οι μαζικές κινητοποιήσεις στη Σρι Λάνκα.

Η επιτροπή κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε πως αναστέλλεται καταρχήν για 30 λεπτά η διαπραγμάτευση.

Παράλληλα, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας ανακοίνωσε σήμερα πως υπέβαλε την παραίτησή του, μία ημέρα μετά την παραίτηση σχεδόν σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου κι ενώ σήμερα αναμένεται να γίνουν νέες μαζικές διαδηλώσεις.

Ο πρόεδρος Γκοταμπάγια Ρατζαπάσκα, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο πρωτοφανών διαδηλώσεων διμαρτυρίας, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι καλεί όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο της νήσου να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας, «ώστε να βρούμε μαζί λύσεις στη συνεχιζόμενη κρίση», «για το καλό όλων των πολιτών και των μελλοντικών γενεών», όπως ανέφερε . Ο ίδιος το βράδυ της Παρασκευής κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Οι αρχές ασφαλείας της χώρας εμπόδισαν χθες μια ακόμη διαδήλωση της αντιπολίτευσης εναντίον του προέδρου Γκοταμπάγια Ρατζαπάσκα, καθώς η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει φθάσει στο απόγειο της λόγω της χωρίς προηγούμενο οικονομική κρίση.

Ταυτόχρονα χθες οι αρχές μπλόκαραν και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αποτρέψουν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας . Το Twitter, το Facebook, το Whatsapp, το YouTube και το Instagram είναι μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχουν καταστεί μη προσβάσιμα σε όλη τη χώρα.

Ανώνυμοι ακτιβιστές απηύθυναν τις τελευταίες ημέρες μέσω του εκκλήσεις για νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα, σε συνδυασμό με hashtags εχθρικά προς την εξουσία, όπως #GoHomeRajapaksas (“Έξω οι Ρατζαπάκσα”). “Μην αποθαρρυνθείτε από τα δακρυγόνα, πολύ σύντομα θα ξεμείνουν από δολάρια για να τα ξαναπρομηθευτούν”,

Εκατοντάδες άνθρωποι, με επικεφαλής βουλευτές της αντιπολίτευσης, συγκεντρώθηκαν χθες μπροστά από την κατοικία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σατζίτ Πρεμαντάσα και άρχισαν να κατευθύνονται προς μία από τις πλατείες του Κολόμπο, αψηφώντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ισχύει μέχρι σήμερα, Δευτέρα. Όμως γρήγορα εμποδίστηκαν από μια μεγάλη ομάδα ενόπλων στρατιωτικών οι οποίοι έφεραν αυτόματα τουφέκια, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται επιτόπου.

Αθήνα 984

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα