back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στην σκιά του πολέμου στην Ουκρανία ανοίγουν σήμερα οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών στην Γαλλία. Οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δείχνουν την ψαλίδα μεταξύ του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και της επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν να κλείνει στη μία μονάδα. Απόψε από τις 9 το βράδυ, η Αθηνά Κορλίρα σε μια ειδική εκπομπή με το δημοσιογραφικό επιτελείο του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων, του ΑΘΗΝΑ 9,84 θα καταγράφει όλες τις εξελίξεις και τις τάσεις στη γαλλική πολιτική σκηνή. 

 Σε «τρίτη ανταλλαγή» αιχμαλώτων με τη Ρωσία   από την έναρξη της ρωσικής εισβολής ανακοίνωσε ότι προχώρησε η Ουκρανία, επιτρέποντας την απελευθέρωση 12 στρατιωτών και 14 αμάχων Ουκρανών. Την είδηση έγραψε στο telegram η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, ωστόσο δεν διευκρίνισε πόσοι Ρώσοι απελευθερώθηκαν. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας από το απόγευμα του Σαββάτου έως τη Δευτέρα στην Οδησσό καθώς αναμένονται νέες πυραυλικές επιθέσεις μετά τα πρόσφατα πυραυλικά πλήγματα που δέχθηκε η πόλη.  

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν χθες σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία, η οποία αναμένει μεγάλη ρωσική επίθεση σε αυτό το έδαφος, δήλωσε  ο περιφερειακός κυβερνήτης στο Telegram. Παβλο Κιριλένκο.  

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε  τις δυτικές χώρες να “ακολουθήσουν το παράδειγμα” της Βρετανίας σε σχέση με τη στρατιωτική υποστήριξη προς τη χώρα του και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την ξαφνική επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός  είπε, μεταξύ άλλων, στον Ουκρανό πρόεδρο  ότι η Βρετανία θα παράσχει στη χώρα 120 τεθωρακισμένα οχήματα και νέα αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα.

Σε μια συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργιακή κρίση κάλεσε ο πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, την Ευρώπη από το βήμα του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ο πρωθυπουργός ζήτησε από την Ευρώπη να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, στην έκτακτη σύνοδο κορυφής στο τέλος Μαΐου, προκειμένου να μην κερδίσουν οι δυνάμεις του λαϊκισμού, όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 Στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, τους θανάτους των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου, από τους Δελφούς.  Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι σύντομα θα έχουμε εικόνα και για το θάνατο των άλλων παιδιών, της Ίριδαςκαι της Μαλένας. Μίλησε επίσης  για το ρόλο της Πολιτείας στα θέματα της πρόληψης της παιδικής κακοποίησης. Από χθες βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια το τάμπλετ που ανασύρθηκε το Σάββατο από το μνήμα της 9χρονης Τζωρτζίνας. Ερευνάται  εάν υπάρχουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, .  

 12.518 είναι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Πενήντα ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 361 

 Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των πλέι off… 

Στις 19:00 ΠΑΣ Γιάννενα – παναθηναϊκός  

Στις 19:30 ΑΕΚ – Άρης  

0 αγώνας ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός αναβάλλεται  

Στα χθεσινά αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των play out ,  

Βόλος – Λαμία. 3-0  

 ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης. 1-2  

Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός 2-3  

Παναιτωλικός – Ατρόμητος. 2-3  

Και ο καιρός…  

Λίγες νεφώσεις  στην Αττική. Άνεμοι Νότιοι – Νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα