back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνονται οι συγκρούσεις σε πολλές Ουκρανικές πόλεις. Το Κίεβο ανέφερε ότι προσπαθεί να σπάσει την πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις και ότι μάχες μαίνονται γύρω από τις εγκαταστάσεις Χαλυβουργίας και στην περιοχή του λιμανιού.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 35 τραυματίσθηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο, ενώ πέντε σκοτώθηκαν στο Μικολάγιφ όπου χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά διασποράς, σύμφωνα με τον Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτη της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων του, 2.500 έως 3.000 ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα, ενώ περίπου 10.000 έχουν τραυματιστεί, συμπληρώνοντας ότι “είναι δύσκολο να πούμε πόσοι εξ αυτών θα επιβιώσουν”. Εκτίμησε ότι οι απώλειες των ρωσικών δυνάμεων, ανέρχονται σε 19 με 20 χιλιάδες νεκρούς.

Ο Ζελένσκι ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνησή του έχει σχεδόν ολοκληρώσει τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύντομα οι απαντήσεις θα παραδοθούν στην αντιπροσωπεία της ΕΕ.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο, από την ερχόμενη Δευτέρα η Ιταλία θα ξανανοίξει την πρεσβεία της στο Κίεβο. “Ήμασταν από τους τελευταίους που έφυγαν από το Κίεβο, είμαστε από τους πρώτους που επιστρέφουν», υπογράμμισε ο Ντι Μάιο.

Στο Βελιγράδι, χιλιάδες Σέρβοι, ανεμίζοντας ρωσικές και σερβικές σημαίες και κρατώντας αφίσες του Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποίησαν χθες πορεία και συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησής τους να κρατήσει αποστάσεις από τη Μόσχα, όσον αφορά στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Για βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου και σημαντική ύφεση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, μίλησε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. Συνέστησε τη χρήση μάσκας σε χώρους με συνωστισμό, όπως οι εκκλησίες, όπως και τα self test όταν πρόκειται για συναντήσεις με ηλικιωμένα άτομα ή άλλα που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 8.223 νέα κρούσματα. Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 77 ασθενείς ενώ 329 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Την απόφαση για τον τρόπο εκλογής του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με μία κάλπη, έλαβε το εν εξελίξει συνέδριο του κόμματος. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Νωρίτερα, υπήρξε πρόταση από 15 στελέχη για δύο κάλπες, μία για τον τρόπο εκλογής προέδρου και μία για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής.

Υπό ιατρική παρακολούθηση παραμένει η ακαδημαϊκός Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, η οποία εισήχθη σε θεραπευτήριο, μετά από πτώση.

Ανοιχτά ως τις 9 το βράδυ θα είναι σήμερα τα καταστήματα, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου. Αύριο, Κυριακή των Βαΐων, θα είναι ανοικτά 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Στο τένις, την πρόκριση στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters πήρε, μετά από ανατροπή, ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές, στην Αττική. Τοπικές βροχές αναμένονται τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα