back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένας λιλιπούτειος λαχανόκηπος στο Βοτανικό

Διαβάστε επίσης

Ένας νέος λαχανόκηπος υπάρχει από σήμερα το πρωί στην Αθήνα. Δημιουργοί του, τα παιδιά του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο Βοτανικό, τα οποία σε συνεργασία με το δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη έφτιαξαν ένα μικρό μποστάνι.

Με τα φτυαράκια τους από φύτεψαν στο χώμα ντοματιές, μαρούλι, άνηθο και δυόσμο. Ο δήμαρχος Αθηναίων δίπλα τους, τα βοήθησε και συνομίλησε μαζί τους για το σπουδαίο εγχείρημα τους, με τη δημιουργία του πρώτου δικού τους κήπου.

Πρόκειται για ένα από τα επτά junior θερμοκήπια που δημιουργήθηκαν στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ.Β.Α για τους μικρούς κηπουρούς σε μια προσπάθεια ανάδειξης της “αστικής καλλιέργειας” ως καλή πρακτική για όλους μας. Στόχος είναι από την περίοδο 2022-2023 να επεκταθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία και στους 68 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της Αθήνας.

Τα νήπια σήμερα είχαν την χαρά της δημιουργίας και παράλληλα έμαθαν ότι και μέσα στην πόλη υπάρχει η δυνατότητα παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήρε την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του σταθμού, τους συνεχάρη για το συνολικό έργο τους και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για το Πάσχα.

Παράλληλα μοίρασε πασχαλινά αβγά στα νήπια, ενώ αυτά του πρόσφεραν μια ευχετήρια κάρτα αλλά και το δίπλωμα του κηπουρού για τον πρώτο λαχανόκηπο τους.

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα