back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένει η ανάσχεση της κυκλοφορίας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου λόγω ανατροπής φορτηγού, στο 59ο χιλιόμετρο, μετά την Κινέττα.

Ο οδηγός της νταλίκας απεγκλωβίστηκε και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κορίνθου. Η τροχαία εκτρέπει τα αυτοκίνητα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου μέσω του κόμβου της Κινέττας και εισέρχονται εκ νέου στην νέα εθνική οδό, από τον κόμβο των Αγ. Θεοδώρων.

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, παρουσία πλήθους πιστών, έγινε στον Ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα, η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου λίγα λεπτά μετά τις δύο και μισή, κρατώντας σε κάθε χέρι του αναμμένα 33 κεριά και μεταλαμπάδευσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές.

Το Άγιο Φως αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από τα Ιεροσόλυμα, στις 6 το απόγευμα, με ειδική πτήση της Aegean. Στη συνέχεια, με άλλες πτήσεις, θα μεταφερθεί σε όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ιδιαιτέρως αυξημένη από το πρωί η κίνηση στη Βαρβάκειο, τελευταία ημέρα για τις πασχαλινές προμήθειες. Σε διαφορετικές ώρες, από τις 6 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, θα κλείνουν τα supermarket.

Συνολικά 1.200 εορταστικά γεύματα αγάπης προσφέρει από σήμερα ως και τη Δευτέρα του Πάσχα, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων, στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Συγκεκριμένα, προσφέρονται δώρα και λαμπάδες για τα παιδιά, καθώς και πακέτα με πασχαλινά εδέσματα σε οικογένειες, αλλά και άστεγους και σε όσους φιλοξενούνται σε δομές της πόλης και βρίσκονται κάτω από την “ομπρέλα” του ΚΥΑΔΑ.

Με πιο αραιά δρομολόγια, λειτουργούν ως και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ειδικά για απόψε, Μ. Σάββατο, οι τελευταίοι συρμοί του τραμ και του μετρό θα αναχωρήσουν γύρω στις 10 και μισή το βράδυ. Ανάλογες τροποποιήσεις και σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Την Ανάσταση περιμένουν οι άμαχοι της Μαριούπολης. Αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σήμερα θα υπάρξει εκκένωση της πολιορκημένης πόλης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ. “Σήμερα, θα προσπαθήσουμε και πάλι να απομακρύνουμε γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους” γράφει.

Στο μεταξύ, μονάδες του ρωσικού στρατού έχουν καταλάβει διάφορες θέσεις στην ανατολική Ουκρανία και οχυρώνονται σε αυτές, προετοιμάζοντας νέες επιθέσεις, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο.

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 15χρονος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν εκπυρσοκρότησε κυνηγετική καραμπίνα φίλου του, την οποία περιεργαζόταν. Για το τραγικό περιστατικό συνελήφθησαν ο 15χρονος φίλος του θύματος και ο 56χρονος πατέρας του, οι οποίοι το πρωί οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι ως την ολοκλήρωση της έρευνας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα