back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βελτιωμένος ο καιρός το Σάββατο με λίγες νεφώσεις

Διαβάστε επίσης

Γενικά βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στην Ήπειρο και στην Κέρκυρα, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 20 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24, στην Ήπειρο από 8 έως 26, στη Θεσσαλία από 8 έως 25, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 9 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 26 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 24 βαθμούς. Ωστόσο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά στην Ήπειρο τους 28 βαθμούς, στη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 28-29 βαθμούς και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 Μποφόρ και στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, αλλά στην έξοδο του Κορινθιακού και στα νοτιότερα πελάγη το ανατολικό ρεύμα θα ενισχύεται κατά περιόδους στα 6 και ενδεχομένως τοπικά στα 7 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή

Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα κυμανθεί από 06 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 09 έως 25 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Την Τρίτη

Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και πιθανώς της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα