back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θ. Τσαγγάρης: Παρωχημένος θεσμός οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Διαβάστε επίσης

Ανοιχτά θα είναι και αύριο Κυριακή 8   Μαΐου τα καταστήματα. Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις συνεχίζονται έως τις 15 του μηνός, με τον εμπορικό κόσμο να κάνει λόγο για παρωχημένο θεσμό και να ζητά την κατάργηση της εφαρμογής του.

Μιλώντας στον Αθήνα 984 και στο Χρήστο Κάππο, ο ΓΓ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Θάνος Τσαγγάρης, διατύπωσε την άποψη ότι η αυριανή λειτουργία των καταστημάτων στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων δεν θα εισφέρει κάποιο κέρδος στους εμπόρους, αλλά αντίθετα θα αυξήσει τα λειτουργικά τους έξοδα.
Σύμφωνα με τον ΕΣΑ, αν ισχύσουν μόνο δύο τακτικές περίοδοι εκπτώσεων τον χειμώνα και το καλοκαίρι, θα ενδυναμωθεί ακόμα περισσότερο η αγορά, ενώ θα είναι μεγαλύτερα τα ποσοστά μείωσης στις αρχικές τιμές, ώστε να είναι πιο δελεαστικές για το καταναλωτικό κοινό.

«Η αυριανή Κυριακή δεν είναι από τις παραγωγικές για τον κλάδο, όπως εκείνες του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου, που έχει ανάγκη το εμπόριο. Η κίνηση στα καταστήματα θα παραπέμπει στις καθημερινές, αλλά με αυξημένα έξοδα, δηλαδή διπλά μεροκάματα και ασφαλιστικές εισφορές.

Πρόκειται για έναν παρωχημένο θεσμό, που δεν εξυπηρετεί κανέναν. Ο ένας μήνας των ενδιάμεσων εκπτώσεων προστίθεται στο 6μηνο των κανονικών εκπτώσεων χωρίς να συνυπολογιστεί η black Friday που έχει μετατραπεί σε black week. Δεν γίνεται τα καταστήματα να δουλεύουν με 10 μήνες εκπτώσεις κι άλλες 60 ημέρες μεταβατικές. Η κατάσταση θα είναι φέτος χειρότερη για εμάς λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας. Τα μαγαζιά δεν θα επιβιώσουν αν δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα λειτουργικά τους έξοδα».

Ο κ. Τσαγγάρης παραδέχθηκε ότι τα προϊόντα είναι υπερτιμημένα και εκτίμησε πως οι τιμές θα διαμορφωθούν σε χαμηλά επίπεδα όλο το χρόνο, εφόσον καταργηθεί αυτός ο θεσμός που εξυπηρετεί μόνον τους μεγαλοϊδιοκτήτες και τις πολυεθνικές, φέρνοντας τους πωλητές στη δύσκολη θέση να διαπληκτίζονται με τους επίδοξους πελάτες για τα χαμηλά ποσοστά των εκπτώσεων.

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών, ελπίζω να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει να διαμορφωθούν χαμηλότερες αρχικές τιμές σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν».

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, τα καταστήματα μπορούν, προαιρετικά, να είναι ανοικτά αύριο Κυριακή, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας 11 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Σημειώνεται, πως στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και νέας μειωμένης τιμής στα αγαθά και τις υπηρεσίες που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα