back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θ. Σκυλακάκης: Έχουμε εξαντλήσει τον δημοσιονομικό χώρο για το 2022 – Δεν περιμένουμε κάτι από την Ευρώπη

Διαβάστε επίσης

Επιφυλακτικός όσον αφορά το ενδεχόμενο να υπάρξει μια κεντρική ευρωπαϊκή παρέμβαση στον τομέα της ενέργειας, εμφανίστηκε -μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου- ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι δημοσιονομικά δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι από την Ευρώπη.

«Το βέλτιστο σενάριο θα ήταν, αλλά δε θεωρώ ότι πρόκειται να έχουμε αυτό το βέλτιστο δυνατό σενάριο. Αν το ζητούσαμε, πάντως, θα ήταν να βγει η Ευρώπη όλη μαζί και να “σπάσει” την αγορά φυσικού αερίου. Δημοσιονομικά δεν πιστεύω ότι μπορούμε να περιμένουμε κάτι από την Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το κράτος μπορεί να παρεμβεί, αλλά λελογισμένα γιατί» όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν δίνει δικά του λεφτά αλλά τα χρήματα του φορολογούμενου του μέλλοντος».
«Συνεπώς, μέχρι ένα σημείο μπορεί να παρέμβει. Έχουμε εξαντλήσει τον δημοσιονομικό χώρο με τα σημερινά δεδομένα που έχουμε, μέχρι το τέλος του χρόνου» σημείωσε και πρόσθεσε «Το βασικό σενάριο σήμερα για μας είναι αυτό που λέει, 100 ευρώ το βαρέλι στο πετρέλαιο, 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα στο φυσικό αέριο μέχρι τέλος του χρόνου, 2% πρωτογενές έλλειμμα και στον τουρισμό στο 80% σε σχέση με το 2019. Ο,τιδήποτε δημιουργεί ή αφαιρεί δημοσιονομικό χώρο».

«Οι εκλογές είναι σωστό να γίνονται στην ώρα τους κι η κυβέρνηση αυτό θέλει. Μέχρι στιγμής, δεν έχω δει κάποιο σοβαρό πρόγραμμα στο θέμα της ενέργειας. Η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής, που υποστηρίζει η αντιπολίτευση, είναι ένα περίπλοκο θέμα. Πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός και σοβαρότητα, κυρίως από την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και από τα άλλα κόμματα» κατέληξε ο κ. Σκυλακάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα