back to top
23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

23.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

H ευλογιά των πιθήκων δείχνει να είναι προ των πυλών και στην χώρα μας με ένα ύποπτο κρούσμα . Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, που έκαναν διακοπές στην Κεφαλονιά εμφάνισε εξανθήματα και στο νοσοκομείο του Αργοστολίου που πήγε θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα. Και οι δύο μεταφέρονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της σε 963 Αμερικανούς, σε αντίποινα για αντίστοιχα μέτρα που έλαβε η Ουάσινγκτον μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.Ο ενημερωμένος κατάλογος των «ανεπιθύμητων» προσώπων περιλαμβάνει την πλειοψηφία των Αμερικανών γερουσιαστών και μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, πρώην και νυν κυβερνητικούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, δικηγόρους, πολίτες, αλλά και διευθύνοντες συμβούλους Στο «στόχαστρο» της Μόσχας βρέθηκε επίσης το Χόλιγουντ με τον ηθοποιό Μόργκαν Φρίμαν και τον σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ρέινερ να βρίσκονται στη λίστα.

Με πρωτοβουλία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριου Ντράγκι πραγματοποιήθηκε απόψε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο Ουκρανος πρόεδρος τόνισε ότι είναι σημαντικό να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία αλλά και να αρθεί ο αποκλεισμός των ουκρανικών λιμανιών.

Κοινή συναυλία για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στις 4 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής με τον Λεωνίδα Καβάκο σε ρόλο σολίστ και αρχιμουσικού. Η συμβολική αυτή συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τα έσοδα θα διατεθούν για τα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Τις αντιρρήσεις που εγείρει η Άγκυρα για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συζήτησαν ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συμφωνούμε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

3.424 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 21 ενώ ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 156. Από αυτά 1922 εντοπίστηκαν στην Αθήνα και 257 στην Θεσσαλονίκη.

Στην Αυστραλία, εκλογική ήττα σήμερα για την συντηρητική συμμαχία του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον ο οποίος αναγνώρισε την ήττα του. Το Εργατικό Κόμμα υπό τον Άντονι Αλμπανέζι φαίνεται να βρίσκεται σε καλό δρόμο για να σχηματίσει κυβέρνηση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Μετ΄ εμποδίων ο τελικός κυπέλλου στο ΟΑΚΑ μεταξύ Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ . Μετά από δεύτερη καθυστέρηση λόγω διακοπής ο αγώνας βρίσκεται στις καθυστερήσεις με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να προηγείται με 1-0.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος για αύριο στην Αττική με λίγες παροδικές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα