back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές μετά το ύποπτο κρούσμα, για πιθανή μόλυνση από την ευλογιά των πιθήκων και στη χώρα μας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, μεταφέρθηκαν στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα αύριο.

Αποκλείει η Ουκρανία το ενδεχόμενο να συμφωνήσει μια εκεχειρία με τη Ρωσία και τονίζει ότι το Κίεβο δεν θα δεχθεί καμία συμφωνία με τη Μόσχα που θα περιλαμβάνει την παραχώρηση εδαφών. Ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, παραδεχόμενος ότι η στάση του Κιέβου γίνεται πιο αδιάλλακτη, δήλωσε ότι οι παραχωρήσεις θα γύριζαν μπούμερανγκ στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία θα την έπληττε σκληρότερα έπειτα από οποιαδήποτε διακοπή στις εχθροπραξίες.

Με την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνονται σήμερα οι τριήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Για τις 11 και μισή το πρωί είναι προγραμματισμένη η δευτερολογία του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αττική, λόγω της μαραθώνιας πορείας ειρήνης. Θα υπάρξει τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων έως τις 6 και μισή το απόγευμα σε λεωφόρους και οδούς των δήμων Μαραθώνα – Ν. Μάκρης, Ραφήνας – Πικερμίου, Παλλήνης – Γέρακα – Ανθούσας, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ψυχικού – Φιλοθέης.

Στην περιοχή των Ιλισίων επιχειρούν από το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαρισμού και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της Κυριακής της Καθαριότητας.

Η αγαπημένη δράση «Κυριακές στην Αθήνα» επιστρέφει τον Μάιο στα μουσεία και τους πολιτιστικούς χώρους του Δήμου Αθηναίων για να γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (ΔΗΜ) που κάθε χρόνο τιμάται στις 18 Μαΐου. Σήμερα τα μουσεία γιορτάζουν και προσκαλούν τις οικογένειες με παιδιά, σε μια σειρά από συναρπαστικές δράσεις δημιουργικής μάθησης, με ελεύθερη συμμετοχή στους χώρους του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολης εδώ στο Γκάζι.

Κυπελλούχος Ελλάδος μετά από 8 χρόνια στέφθηκε ο Παναθηναϊκός, μετά τη νίκη του με 1-0 επί του ΠΑΟΚ. Ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδια μεταξύ οπαδών πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα