back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε χθες βράδυ στη Βουλή η ρύθμιση για την επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος και την επιστροφή των τιμών στο επίπεδο του φθινοπώρου.

Η ρύθμιση, η οποία ισχύει από 1ης Ιουλίου και για ένα χρόνο, προβλέπει ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θα αποζημιώνονται με διοικητικά οριζόμενες τιμές, οι οποίες θα οριστούν με υπουργική απόφαση.

Σε λειτουργία τέθηκε χθες βράδυ η ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος, πρώτης κατοικίας. Η επιδότηση, ξεκινά από τα 18 ευρώ και θα φτάνει έως τα 600 (ευρώ). Αφορά τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως και τις 31 Μαΐου. Αναλυτικά η διαδικασία στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina.984.gr.

Έτοιμη να θέσει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε ό,τι αφορά τις παροχές φυσικού αερίου, εμφανίζεται η κυβέρνηση της Ιταλίας, μετά τη συνεχή μείωση των προμηθειών από την Ρωσία, τις τελευταίες ημέρες. “Παρακολουθούμε διαρκώς την κατάσταση και να αντίμετρά μας, είναι έτοιμα προς εφαρμογή”, δήλωσε ο υπουργός Οικολογικής Μετάβασης, Ρομπέρτο Τσινγκολάνι.

“Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο, όμως συζητούμε για να οικοδομούμε και είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε για το νέο περιβάλλον ασφάλειας και συνεργασίας” διεμήνυσε προς την Άγκυρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, στην Κύπρο. “Η Ουκρανία βιώνει την τραγική εμπειρία της Κύπρου το 1974. Δεν πρέπει να αφήσουμε το Ντονέτσκ και τη Μαριούπολη να γίνουν Κερύνεια και Αμμόχωστος” τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι “η πράσινη γραμμή είναι μια γραμμή ντροπής που πρέπει επιτέλους να σβήσει”.

Αιχμές για το ενδεχόμενο χρήσης πυρηνικών άφησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. “Δεν απειλούμε κανέναν. Αλλά όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν τι διαθέτουμε και τι θα χρησιμοποιήσουμε, εάν χρειαστεί, για να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας” τόνισε.

Παγώνει, τουλάχιστον προσωρινά, η πώληση στην Ουκρανία από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, τεσσάρων προηγμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ικανών να φέρουν οπλισμό από πυραύλους αέρος-επιφανείας. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, η ένσταση στην πώληση προέκυψε από την υπηρεσία του Πενταγώνου που είναι αρμόδια για να αποτρέπει στο να πέσει τεχνολογία καίριας σημασίας, στα χέρια εχθρού.

Στο χέρια της αστυνομίας έπεσε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, στο οποίο αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε αστυνομικός. Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων και ο 33χρονος αστυνομικός, ο οποίος υπηρετούσε στα νότια προάστια της Αττικής.

Τέσσερις ανήλικους 16 και 17 ετών που εκβίαζαν και τρομοκρατούσαν μικρότερα παιδιά για να τους αποσπούν χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα, συνέλαβαν οι αρχές στην περιοχή της Τούμπας, στη Θεσσαλονίκη.

Στην αθλητική επικαιρότητα, ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος στο μπάσκετ, επικρατώντας 93-74 του Παναθηναϊκού. Έχοντας κατακτήσει και το Κύπελλο Ελλάδος, οι ερυθρόλευκοι, έκαναν νταμπλ μετά από 25 χρόνια.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει μικρή πιθανότητα βροχής στα βόρεια. Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα