back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Θ. Γλαβίνας: Ισχυρό, διψήφιο ποσοστό στις εκλογές, στόχος του ΠΑΣΟΚ-Αν θέλει κάλπες τον Σεπτέμβρη ο κ Μητσοτάκης, να το πει

Διαβάστε επίσης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 01-07-2022

Ευθύνες στην κυβέρνηση για τη συντήρηση κλίματος εκλογολογίας καταλόγισε ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γλαβίνας, μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει την κατάσταση επειδή, όπως είπε, «αυτό δημιουργεί ανασφάλεια στη Δημόσια Διοίκηση και αποβαίνει σε βάρος της χώρας», ενώ προσδιόρισε ως επικρατέστερο χρόνο για την προσφυγή στις κάλπες, τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Έχουμε καταλήξει να προσπαθούμε να γίνουμε μάντεις, γιατί η κυβέρνηση συντηρεί την εκλογολογία. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά αφήνει ανοιχτά παράθυρα κι εκείνος κι οι υπουργοί του, οι οποίοι λειτουργούν σαν να βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο…. Εκτιμούμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου. Καλούμε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Υπάρχει ανασφάλεια στη Δημόσια Διοίκηση κι αυτό είναι σε βάρος της χώρας. Εάν θέλει να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο να βγει να το πει» ανέφερε ο κ Γλαβίνας.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να πετύχει διψήφιο ποσοστό και να επανέλθει σε ρόλο πρωταγωνιστή,  στο πολιτικό σκηνικό.

«Στόχος μας στις εκλογές είναι ένα ισχυρό, διψήφιο ποσοστό κι η επαναφορά μας σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με τη σφραγίδα του ελληνικού λαού. Ωστόσο, δε λέμε μεγάλα λόγια, κρατάμε τα πόδια μας στη γη…» δήλωσε ο διευθυντής  της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και εκτίμησε πως «θα δημιουργήσουμε τέτοια δυναμική κατά την προεκλογική περίοδο και στη συνέχεια με το εκλογικό αποτέλεσμα, που θα είναι αδύνατο να διακοπεί…»

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «Θα έχουμε δυναμική είσοδο με δεδομένα που δε θα μπορούν να ανατραπούν. Θα αποδειχθεί ότι το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ είναι ένα χρήσιμο κόμμα και θα το στηρίξει ο κόσμος και τη δεύτερη Κυριακή. Η στάση μας είναι ξεκάθαρη όχι για την καρέκλα, αλλά και για τις πολιτικές μας θέσεις».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών, κατέστησε σαφές πως «το κόμμα δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία ονοματολογίας και διανομής θέσεων εξουσίας» ενώ επισήμανε ότι «με το σύστημα της απλής αναλογικής, δεν θα επιτευχθεί αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα».

Όπως τόνισε: «Δεν μπαίνουμε σε διαδικασία ονοματολογίας και σε διανομή θέσεων εξουσίας. Εμείς λέμε ότι δύο πρωθυπουργοί, εφόσον είναι χαμηλά τα ποσοστά τους, σημαίνει αποδοκιμασία του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς θα πάμε να τους δώσουμε την εξουσία να είναι πρωθυπουργοί; Ο λαός έχει δώσει απάντηση, εμείς δε θέλουμε έναν από τους δύο πρωθυπουργούς.

Είναι σαφές ότι το πλεονέκτημα της ΝΔ είναι η αδύναμη και ανεύθυνη αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα, η οποία δεν πείθει πια τον ελληνικό λαό. Εμείς είμαστε ουσιαστική αντιπολίτευση, δε λέμε πράγματα ανούσια. Ο κόσμος θέλει ουσιαστική αντιπολίτευση, να λύνονται τα προβλήματα. Αυτός είναι ο ρόλος που θα ζητήσουμε για να έχουμε ισχυρή φωνή στη Βουλή, που θα αντιπολιτεύεται με ισχυρό τρόπο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα