back to top
19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

19.8 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ανεξέλεγκτη, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, μαίνεται η φωτιά στη Φωκίδα, ενώ εκκενώνεται η περιοχή της Ιτέας, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς πλησιάζει απειλητικά.
Η βόρεια πλευρά της Ιτέας είναι το δεύτερο σημείο που αναγκάζεται η ΠΥ να διατάξει την εκκένωση του, καθώς νωρίτερα εκκενώθηκε το χωριό Σερνικάκι.

Από χθες μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία, με τους ανέμους να δημιουργούν και εκεί προβλήματα με αναζωπυρώσεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου, ενώ το απόγευμα φωτιά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Άγιο Όρος και στο Κρανίδι Ερμιονίδας όπου σπεύδουν ενισχύσεις από Ναύπλιο και Άργος.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής.
Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο σε Αττική, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Ηλεία και Αχαΐα, προειδοποιεί η γγ Πολιτικής Προστασίας.

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί και στους 24 οι σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ στο Σικάγο.
Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη, που διαφεύγει και θεωρείται ακόμη «ενεργός», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος των αρχών. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από κάποια ταράτσα.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, έχει βρεθεί και εξετάζεται ένα τουφέκι.
Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ κάλεσε όλους τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η οικονομία της ευρωζώνης μπορεί να διολισθήσει σε ύφεση αν η Ρωσία διακόψει πλήρως τις προμήθειες φυσικού αερίου, προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκουίντος.

«Η Ελλάδα είναι μεταξύ των 27 κρατών-μελών της Ευρώπης με το μικρότερο ρίσκο σε περίπτωση ολικής αποκοπής του ρωσικού φυσικού αερίου, γιατί διαθέτει εγκαταστάσεις αεριοποίησης», δήλωσε στη ΒΟυλή ο υπ. Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στο δημόσιο κατά 10% υπεγράφη η ΚΥΑ των υπουργείων Ενέργειας και Ψηφιακής διακυβέρνησης. Μεταξύ άλλων, η εσωτερική θερμοκρασία των κτιρίων γραφείων του δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, το καλοκαίρι θα είναι στους 27ο C και το χειμώνα στους 19ο C.

Τελευταία ημέρα αύριο για αίτηση στην πλατφόρμα του Power Pass. Το ποσό της επιστροφής από τη ρήτρα αναπροσαρμογής φθάνει εως τα 600 ευρώ.

Η Γερμανία πρέπει να δράσει γρήγορα για να αντιμετωπίσει μια «ιστορική» αύξηση του κόστους ζωής, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς συγκρίνοντας την τρέχουσα κατάσταση με την κρίση πληθωρισμού της δεκαετίας του 1960 και του 1970. Ο Γερμανός καγκελάριος κάλεσε εκπροσώπους των εργοδοτών, των συνδικάτων και της Μπούντεσμπανκ να προτείνουν μέτρα που θα αμβλύνουν την πίεση στους καταναλωτές.

«Η τρέχουσα κρίση δεν θα τελειώσει τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο Σολτς σημειώνοντας ότι πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον».

9360 νέα κρούσματα, 23 θανάτους και 102 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Για συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 18-24, έκαναν λόγο οι επικεφαλής του Οργανισμού Θεοκλής Ζαούτης, και Δημήτρης Παρασκευής, ενώ Τα ενεργά κρούσματα υπολογίζονται σε 150.000 με 200.000, με τον δείκτη θετικότητας να εκτιμάται στο 1,3.

Η Μόσχα θα μπορούσε να τα βάλει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στην απέλαση από τη Βουλγαρία των 70 μελών του ρωσικού διπλωματικού σώματος.
Η κ. Ζαχάροβα, τόνισε ότι η πολιτικοποιημένη απόφαση της Βουλγαρίας να μειώσει με αδικαιολόγητο τρόπο το διπλωματικό μας προσωπικό στη Βουλγαρία δεν θα μείνει σίγουρα χωρίς διμερή απάντηση».

Στην περιοχή του Ντονέτσκ που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων οι κάτοικοι της Μαριούπολης πεθαίνουν από την έλλειψη φαρμάκων, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης και του δημάρχου Βαντίμ Μποϊτσένκο.
Στην Μαριούπολη υπάρχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση και την παροχή φυσικού αερίου. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής σκοτώθηκαν περίπου 22.000 κάτοικοι. Σήμερα ζουν περισσότεροι από 100 χιλιάδες κάτοικοι, η ζωή των οποίων απειλείται από την έξαρση μολυσματικών ασθενειών.

«Το κλείσιμο του Ελαιώνα είναι σωστή πολιτική επιλογή, την οποία εμείς στηρίζουμε. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να θεωρήσουμε ότι η δομή φιλοξενίας προσφύγων συνιστά ένταξη. Οφείλουμε σε όλους τους ανθρώπους ασφάλεια και αξιοπρέπεια», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας στο αίτημα της αντιπολίτευσης για συνέχιση της λειτουργίας της.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα