back to top
21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό, πάνω από την παραλία και κοντά σε σπίτια και ξενοδοχείο. Tην εικόνα μας δίνει ο Δημήτρης Πέρρος…

(…Στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 3 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης, περίπου σε 9.000 χαμηλής βλάστησης επεκτάθηκε η φωτιά στη Φωκίδα. Πολύ υψηλός, κατηγορίας 4, παραμένει ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σήμερα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κυκλάδες, Κρήτη, Χίο, Αν. Λέσβο και Σκύρο).

“Η Ελλάδα γύρισε σελίδα”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο. Επεσήμανε ότι τέτοιες μέρες, το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε, όπως είπε, ένα βήμα από τον γκρεμό της εξόδου από το ευρώ. “Το τίμημα υπήρξε βαρύ. Κλειστές τράπεζες, capital controls και τελικά ένα νέο αχρείαστο Μνημόνιο που μας οδήγησε σε ένα νέο κύκλο λιτότητας”, τόνισε ο Πρωθυπουργός. Είπε ότι η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του τότε, αναφερόμενος ειδικότερα στη μείωση της ανεργίας, την αύξηση των επενδύσεων και την απελευθέρωση της Ελλάδας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας. Όσον αφορά τα εθνικά θέματα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι “δεν θα δεχθούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Οι διαφορές δεν λύνονται με νταηλίκια”. “Οι αποκαλούμενες ίσες αποστάσεις οδηγούν στο χαώδες κενό”, υπογράμμισε για το θέμα της Ουκρανίας, σε μια έμμεση αναφορά στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι “ο ρόλος του επιτήδειου ουδέτερου έχει καταδικαστεί πολλές φορές από την ιστορία”. Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πρωθυπουργός απαρρίθμησε τις προκλήσεις, με τις οποίες θα είναι αντιμέτωπη η ΕΕ το επόμενο διάστημα και σημείωσε: «Θέλουμε την Ευρώπη στα Βαλκάνια και τα Βαλκάνια στην Ευρώπη».

Τη διεύρυνση της επιδότησης για ηλεκτρική ενέργεια για όλα τα νοικοκυριά, ανεξαρτήτως εισοδήματος, και για όλες τις κατοικίες για τον Ιούλιο, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Από τον Ιούλιο επιδοτείται με 200 ευρώ η μεγαβατώρα για τους οικιακούς καταναλωτές και με 240 ευρώ για τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου. Παράλληλα, όπως επανέλαβε ο υπουργός, από τον Αύγουστο οι καταναλωτές θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τις τιμές των παρόχων, ώστε να επιλέγουν εταιρία με βάση τις προσωπικές τους ανάγκες.

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Open.

Μετά από πολυήμερη καθυστέρηση, αναρτώνται τις προσεχείς ημέρες τα εκκαθαριστικά σημειώματα με τις επιστροφές των ποσών στο κράτος στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι στις 29 Ιουλίου περίπου 700.000 πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, που έλαβαν την διετία της πανδημίας περί τα 8,3 δις ευρώ ως κρατικές ενισχύσεις.

Για ένα “αμάρτημα”, όπως είπε, να εμφανιστεί ως διάσημος γιατρός από την Αμερική με το ίδιο όνομα, για την πίστη του ότι τα βότανα με τη βοήθεια του Θεού μπορούν να κάνουν καλό σε ασθενείς, αλλά και για τη διάθεση προσφοράς του σε όσους έφταναν σε εκείνον, μίλησε ο κατηγορούμενος “ψευτογιατρός” στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Ωστόσο, εμφανίστηκε αμετανόητος και αρνήθηκε ότι έχει κάνει κακό σε οποιονδήποτε, αποποιούμενος τις 12 ανθρωποκτονίες και τις 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών που περιγράφονται στο βαρύ κατηγορητήριο.

Η πλατφόρμα ανοικοδόμησης της Ουκρανίας θα χρησιμοποιηθεί για τη χαρτογράφηση των επενδυτικών αναγκών, τον συντονισμό της δράσης και των πόρων, δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Συνέδριο για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας το οποίο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στην ελβετική πόλη Λουγκάνο. “Από την αρχή του πολέμου, η ΕΕ έχει δώσει περίπου 6,2 δις ευρώ σε οικονομική στήριξη”, τόνισε η κ. φον ντερ Λάιεν. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν περίπου 750 δις δολάρια.

…”Όλες οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας πρέπει να υιοθετηθούν 100%, χωρίς εξαιρέσεις, και να συνεχιστούν, γιατί αν δεν τη σταματήσουμε εδώ, η Ρωσία δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία και θα συνεχίσει με αυτήν την πολιτική της”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατά την ομιλία του, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο συνέδριο του Economist.

Σε εξέλιξη οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στα Ζωνιανά του δήμου Μυλοποτάμου στην Κρήτη. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 άτομα και έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 25 κιλά κάνναβης, οπλισμός καθώς και 73 δενδρύλλια κάνναβης.

Καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 35 βαθμοί Κελσίου – 31 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα