back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Καραγιάννης: Στόχος να γίνει η Θεσσαλονίκη ένα σύγχρονο μεταφορικό, ενεργειακό και οικονομικό hub για τα Νότια Βαλκάνια

Διαβάστε επίσης

Στη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στα έργα της Θεσσαλονίκης, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, αναφέρθηκε εκτενώς ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης μιλώντας σε εκδήλωση της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα έργα που προχωρούν μέσω ΣΔΙΤ και έκανε γνωστό ότι «το φθινόπωρο θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο για το μεγάλο πρόγραμμα κατασκευής 17 σχολικών μονάδων προϋπολογισμού 129 εκ. ευρώ. Μια μεγάλη επένδυση κυρίως για τη Δυτική Θεσσαλονίκη που την είχε μεγάλη ανάγκη».

Επίσης, εγκρίθηκαν από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και θα προχωρήσουν άμεσα οι διαγωνισμοί για τα οδικά έργα «Θεσσαλονίκη – Έδεσσα» και «Δράμα – Αμφίπολη», όπως επίσης και για τον Φορέα Λειτουργίας του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τέλος ο κ. Καραγιάννης υπογράμμισε ότι «με ανοιχτό το βλέμμα στο μέλλον, δουλεύουμε καθημερινά για να μετατρέψουμε την πόλη σε ένα σύγχρονο μεταφορικό, ενεργειακό και οικονομικό hub για ολόκληρα τα Νότια Βαλκάνια. Αυτό οραματιζόμαστε και υλοποιούμε καθημερινά με επιμονή και σχέδιο. Γιατί αυτό αξίζουν οι Βορειοελλαδίτες, αυτό αξίζουν οι Θεσσαλονικείς και αυτό κάνουμε».

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα