back to top
19.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

19.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης με την οποία επιβάλλεται πλαφόν στο μικτό κέρδος των ηλεκτρικών συσκευών.

Παράλληλα προβλέπεται πως με απόφαση του υπουργού́ Ανάπτυξης, δίνεται η δυνατότητα καθορισμού́ ανώτατης τιμής πώλησης στους καταναλωτές για τα αγαθά́ και τις υπηρεσίες απαραίτητα για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια. Για τα συγκεκριμένα προϊόντα απαγορεύεται έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022 η αποκόμιση μικτού́ κέρδους από́ την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή́ οποιασδήποτε υπηρεσίας που να υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού́ κέρδους.

Λήγει στις 19 Ιουλίου η προθεσμία για το Εξοικονομώ με τα δικαιολογητικά από τους δικαιούχους για την διαδικασία υπαγωγής τους στο πρόγραμμα να βρίσκεται στην τελική ευθεία. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του Υπ. Ενέργειας υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και επιχειρείται μία ευρείας κλίμακας προσπάθεια εξοικονόμησης ενέργειας σε κατοικίες και πολυκατοικίες σε όλη τη χώρα.

Αντιμέτωπη η Ευρώπη με το χειρότερο σενάριο για τη ροή του φυσικού αερίου, μετά την διακοπή λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1 για την ετήσια συντήρηση του και τους φόβους που εκφράζονται για το ενδεχόμενο μη επαναλειτουργίας του. Την επανενεργοποίηση των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής με καύση λιγνίτη πρόκειται να αποφασίσει αύριο το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας.

Ταυτόχρονα η Κομισιόν παρουσιάζει την επόμενη εβδομάδα τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην περίπτωση που το χειρότερο σενάριο -δηλαδή το να κλείσει εντελώς η Ρωσία τη στρόφιγγα για την Ευρώπη- επαληθευτεί, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Διαβεβαιώσεις ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ώστε εάν υπάρξει συνολική διακοπή στις ροές, να αντικατασταθεί στην χώρα μας το ρωσικό φυσικό αέριο με υγροποιημένο φυσικό αέριο έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Πρ;oσθεσε δε, ότι υπάρχει ακόμη πρόβλεψη για χρήση περισσότερου ντίζελ και επιστροφή στον λιγνίτη.

Στο ενεργειακό κομμάτι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση σε σχέση με τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης είπε στον ΑΘήνα 984 ο Γενικός Γραμματέας του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ενεργειακής Απόδοσης του Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος. Όπως εξήγησε, η χώρα μας ευνοείται από το γεγονός ότι έχει τη Ρεβυθούσα και τον σταθμό Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης LNG της Motor Oil, ενώ υπογράμμισε ότι αυτό που ανέφερε η κυβέρνηση για την αντίστροφη ροή του αγωγού από την Ιταλία προς την Ελλάδα, θα παίξει ρόλο.

Στους 33 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τη ρωσική επίθεση με ρουκέτα που έπληξε πενταώροφη πολυκατοικία στην πόλη Τσάσιβ Γιαρ της Ανατολικής Ουκρανίας.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς στην πόλη Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, όπως δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης.

Σε έξαρση βρίσκεται το νέο κύμα κορονοϊού στην χώρα μας. Για κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων γύρω στα μέσα Ιουλίου έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, λέγοντας ότι ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 20.000 ημερησίως. Όπως είπε τον Αύγουστο αναμένεται βραδεία αποκλιμάκωση, ωστόσο εξαιτίας του ελληνικού καλοκαιριού με των κοινωνικών εκδηλώσεων δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι ακριβώς θα συμβεί.

Περισσότεροι από 100 άνθρωποι στο Κρουαζιερόπλοιο Coral Princess με πάνω από 2.000 φιλοξενούμενους που ταξίδευαν προς την Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία νοσούν από κορονοϊό.

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες, εκ των οποίων οι τρεις αστυνομικοί, είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων και μιας αγέλης αγριογούρουνων, που σημειώθηκε γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ, στο 62ο χλμ της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου.

Περισσότερες από 20 διαρρήξεις διέπραξε τους τελευταίους τρεις μήνες σκαρφαλώνοντας στα διαμερίσματα κυρίως από σωλήνες φυσικού αερίου, 50χρονος αλλοδαπός στις περιοχές των Νέων Επιβατών, Αγίας Τριάδας και Περαίας. Ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και απάτη κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, η οποία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Την αντίστροφη μέτρηση για να προσδιοριστούν δύο διαφορετικές δίκες με κατηγορούμενους τους πρώην υπουργούς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Νίκο Παππά σηματοδοτεί σε λίγη ώρα η κλήρωση στη Βουλή, με βάση το Σύνταγμα, από την οποία θα αναδειχθούν οι ανώτατοι δικαστές από τον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας που θα αποτελέσουν τη σύνθεση των δύο Ειδικών Δικαστηρίων.

Δεκάδες κινεζικές πόλεις πλήττονται από καύσωνα με αποτέλεσμα να λιώσουν οι στέγες κάποιων κτιρίων, να λυγίσει τμήμα του οδοστρώματος σε κάποιες περιοχές και οι κάτοικοι να αναζητούν δροσιά σε υπόγεια πολεμικά καταφύγια.

Ο Μίμης Πλέσσας έρχεται απόψε με την ορχήστρα του και τρεις σπουδαίους ερμηνευτές στο City Garden Festival. Περισσότερα θα μας πει η Μαρία Βασιλοπούλου…

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Μόντι Νόρμαν, δημιουργός του μοναδικού ήχου που έντυσε πάνω από πέντε δεκαετίες τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 33 βαθμούς Κελσίου. 28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα