back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ν. Παπαναστάσης: Εγκληματικός ο ρόλος του ΝΑΤΟ

Διαβάστε επίσης

«Εγκληματικό» χαρακτήρισε τον ρόλο του ΝΑΤΟ με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ο βουλευτής του ΚΚΕ και Αντισυνταγματάρχης ε.α, Νίκος Παπαναστάσης.

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Στην ουσία, πρόκειται για έναν πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία- η οποία βρίσκεται σε μια ευκαιριακή συμμαχία με την Κίνα- απέναντι στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και στις ΗΠΑ. Αυτά είναι τα αντιμαχόμενα μέρη σε έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που καταληστεύει πόρους περιοχών», τόνισε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Αλεξάνδρα Βουδούρη στο πλαίσιο της έρευνας του σταθμού της πόλης «Οι προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

«Ας μην εξωραΐζουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ απέναντι σε μια επιτιθέμενη Ρωσία. Είναι και οι δύο ληστές των πλουτοπαραγωγικών πόρων των περιοχών. Το ΝΑΤΟ είναι μέλος μιας διαπάλης που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των ΗΠΑ και της ΕΕ για το μοίρασμα αγορών με τη Ρωσία και τους δρόμους μεταφοράς. Αυτός ο συνασπισμός του ΝΑΤΟ που δεν είναι καθόλου αθώος, κλείνει τη φτηνή στρόφιγγα του ρωσικού φυσικού αερίου και ανοίγει τη στρόφιγγα του πανάκριβου υγροποιημένου αμερικάνικου. Το κόστος το πληρώνουν οι λαοί», σχολίασε.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστάση, η λύση για να διευθετηθούν τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι να πάρουν οι ίδιοι οι λαοί τις τύχες τους στα χέρια τους.

«Έχουμε φτάσει στα πρόθυρα του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Αυτοί που έχουν να χωρίσουν είναι η αστική τάξη της Ελλάδας που είναι αυτή τη στιγμή η κυρίαρχη οικονομική τάξη και η αντίστοιχη της Τουρκίας. Υπάρχει μια διαμάχη ελέγχου αγορών. Όσο υπάρχει αυτό το υπόβαθρο διεθνών σχέσεων, η ειρήνη παραμερίζεται. Κανείς δεν αναφέρεται στην ειρήνη γιατί η λέξη εμπεριέχει το σπέρμα της συνεργασίας των λαών και την απομόνωση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων».

Εκτίμησε ότι «αυτό δεν θα γίνει μέσω των αστικών εκλογών, που είναι ο φερετζές διαχείρισης κι όχι πολιτικής».

Και πρόσθεσε: «Για το σήμερα εμείς έχουμε προτάσεις. Δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να κόπτεται για την άμυνα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και την ίδια στιγμή να στέλνει όπλα στην Ουκρανία».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα