back to top
16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

16.6 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ε. Βόζεμπεργκ: Η διαπόμπευση των θυμάτων είναι αξιόποινη πράξη, πρέπει να κινηθεί άμεσα η δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

‘Εντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Αλέξη Κούγια να δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες των ανθρώπων που κατήγγειλαν τον Δημήτρη Λιγνάδη, υπόθεση για την οποία ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος για βιασμό δύο ανηλίκων.

«Θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η δικαιοσύνη» τόνισε μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο η Ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Πρέπει να επιληφθεί άμεσα η εισαγγελία κατά του κ. Λιγνάδη για την διαπόμπευση που επιχειρεί. Αν ο κ. Κούγιας δημοσιοποίησε στοιχεία – κάτι το οποίο δεν γνωρίζω- και αυτό είναι ερευνητέο. Σε κάθε περίπτωση η διαπόμπευση των θυμάτων είναι αξιόποινη πράξη, είναι ερευνητέα και βεβαίως αυτεπάγγελτα θα πρέπει να κινηθεί άμεσα η δικαιοσύνη»

Για την την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη η κ. Βόζεμπεργκ υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή έχουμε έναν κατηγορούμενο για μια από τις πιο αποκρουστικές πράξεις. «Προβλέπεται ισόβια κάθειρξη από το 2020 και μετά, από τότε δηλαδή που ο νόμος της ΝΔ προβλέπει αυτή την ποινή. Τί όμως προβλεπόταν όταν τελέστηκε το αδίκημα; Πρόσκαιρη κάθειρξη. Όταν λοιπόν εφαρμόζοντας πολύ σωστά το νόμο το δικαστήριο, η δικαιοσύνη εφαρμόζει το πλαίσιο που είχε στα χέρια της και του επιβάλει 12 χρόνια κάθειρξη, όμως το δικαστήριο με αυτή την ποινή μπορεί να αναστείλει μέχρι το εφετείο με την δυνατότητα της πλειοψηφίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα