back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

ΕΥ ΖΗΝ 26-07-2022

Διαβάστε επίσης

ΕΥ ΖΗΝ 14-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 13-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 09-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 08-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 02-05-2024

ΕΥ ΖΗΝ 30-04-2024

Οι υψηλές θερμοκρασίες που φέρνει ο καύσωνας μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στον ύπνο.

Υπό ιδανικές συνθήκες, η θερμοκρασία του σώματός σας αρχίζει να πέφτει κατά μερικούς βαθμούς περίπου μία έως δύο ώρες πριν από τον ύπνο, ως προετοιμασία για τον ύπνο – και συνεχίζει να μειώνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αλλά «όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή έξω, εμποδίζει τη θερμοκρασία του σώματός μας να πέσει τόσο γρήγορα στο σημείο που θέλουμε να είναι προκειμένου να διευκολυνθεί ο ύπνος» Αυτό όχι μόνο δυσκολεύει τον ύπνο, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει συχνές αφυπνίσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να αποκοιμηθείτε όταν τόσο εσείς όσο και το δωμάτιό σας είναι ζεστά, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κοιμηθείτε πιο ήσυχα:

Αν δεν έχετε πρόσβαση σε κλιματισμό, χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα για να βοηθήσετε τον αέρα να κυκλοφορεί στο δωμάτιό σας. Η αύξηση της ροής του αέρα σε όλη την επιφάνεια του σώματός σας βοηθά στην απομάκρυνση της θερμότητας,

Εάν δεν μπορείτε να μειώσετε τη θερμοκρασία του δωματίου σας, το σώμα σας θα στραφεί σε μια άλλη μέθοδο για να σας δροσίσει: την εφίδρωση. Κρατήστε λίγο νερό δίπλα στο κρεβάτι σας για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε.

Αν και μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να απαρνηθείτε κάθε είδους κουβέρτα με τον ζεστό καιρό, ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ σεντόνι, ώστε να μπορείτε ακόμα να κλωτσάτε το πόδι σας ή κάποιο άλλο άκρο για να βοηθήσετε στη δροσιά.

Ενώ το ντους με κρύο νερό θα βοηθήσει το σώμα σας να μειώσει τη θερμοκρασία του, πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσει με την ποιότητα του ύπνου σας. Το κρύο νερό μπορεί να είναι ένα σοκ για το σώμα, το οποίο μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους για περισσότερη ώρα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα