back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δ. Μάντζος: ΕΥΠ και ΑΔΑΕ έχουν κομβικό ρόλο στην ασφάλεια των επικοινωνιών, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις

Διαβάστε επίσης

Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία θα κληθούν σε ακρόαση ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ο Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ζητάει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ με αφορμή τις αποκαλύψεις του προέδρου ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη και τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε περί απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού του μέσω κακόβουλου λογισμικού.
«Πρόκειται για μία πολύ σοβαρή και σκοτεινή υπόθεση στην οποία τόσο η Δικαιοσύνη όσο και η κυβέρνηση οφείλουν να συμβάλουν αποφασιστικά και ενεργά στη διαλεύκανσή της  ώστε να δοθούν  οι απαιτούμενες και αναγκαίες εξηγήσεις στους πολίτες», είπε , μεταξύ άλλων, μιλώντας  στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.
«Η Κοινοβουλευτική μας ομάδα ζήτησε από την Αρχή Διαφάνειας να προσκαλέσει σε ακρόαση τον Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αλλά και τον πρόεδρο της Αρχής διασφάλισης απορρήτου των επικοινωνιών. Η ΕΥΠ και η ΑΔΑΕ έχουν κομβικό ρόλο όσον αφορά στην ασφάλεια των τηλεφωνικών ή άλλων ηλεκτρονικών επικοινωνιών και πρέπει να διαλυθούν κάθε είδους σκιές, να δοθούν όλες οι αναγκαίες εξηγήσεις και όχι μόνο σ’ εμάς αλλά σε όλους τους πολίτες οι οποίοι πλέον ανησυχούν σε ποια κατάσταση βρίσκεται η Δημοκρατία στη χώρα μας, πόσο ισχυρό είναι τελικά το κράτος δικαίου και πόσο προστατευμένα είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα προσωπικά μας δεδομένα» ,τόνισε.
Ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι όλα τα κόμματα οφείλουν να ενώσουν  τη φωνή τους για τη διαλεύκανση αυτής της σκοτεινής και σοβαρής υπόθεσης και  η κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις και για το γεγονός ότι  η χώρα μας συνεχώς βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος για την ασφάλεια των επικοινωνιών και τις ύποπτες  παρακολουθήσεις«Είναι το μοναδικό κινητό τηλέφωνο ευρωβουλευτή στο οποίο βρέθηκε ίχνος απόπειρας. Και το πολύ σημαντικό είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό πρόγραμμα παρακολούθησης, συνακρόασης, υποκλοπής.  Μιλάμε για ένα βαρύ πολυδάπανο και πολυτελές, από άποψη τεχνικής ανάλυσης πρόγραμμα, το οποίο μόνο κράτη και κυβερνήσεις μπορούν να αποκτήσουν και να χρησιμοποιήσουν».
Τέλος υπενθύμισε ότι «η google σε δημόσια ανακοίνωσή της πριν από μερικές μόλις εβδομάδες εκτίμησε ότι το Predator έχει ήδη χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο κρατικά υποστηριζόμενων ερευνών σε μία σειρά χωρών, μεταξύ των οποίων δυστυχώς και η Ελλάδα»
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα