back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Π. Ρίγγα: Το θερινό σινεμά αποτελεί σταθερή αξία, παραμένει μια αγαπημένη συνήθεια

Διαβάστε επίσης

Το θερινό σινεμά αποτελεί ίσως την πιο «γοητευτική» καλοκαιρινή διασκέδαση των Ελλήνων και ειδικά των Αθηναίων, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Ανάμεσα στο γκρίζο των πολυκατοικιών, ξεπροβάλουν σαν μικρές οάσεις περικυκλωμένες από αγιόκλημα και γιασεμί και δίνουν τη δυνατότητα να απολαύσουμε αγαπημένες ταινίες και να ξεφύγουμε έστω και λίγο από τα προβλήματα και το άγχος της καθημερινότητας.

«Το θερινό σινεμά είναι συνυφασμένο με τη ζωή του Έλληνα και ειδικότερα του Αθηναίου. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το ότι όταν λέμε …ανοίγουν τα θερινά, αν και δεν βάζουμε προσδιορισμό δίπλα, όλοι καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται, ότι αναφερόμαστε στους θερινούς κινηματογράφους. Ο κόσμος θεωρεί μια πιο ολοκληρωμένη έξοδο το θερινό σινεμά. Είναι μια σταθερή αξία, παραμένει μια αγαπημένη συνήθεια», ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9. 84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, η ιδιοκτήτρια των θερινών σινεμά «Ριβιέρα», «Βοξ» και «Αθηναία», κ. Πέγκυ Ρίγγα.

Μάλιστα, όπως είπε, τα ελληνικά θερινά σινεμά κεντρίζουν το ενδιαφέρον και την προτίμηση και των τουριστών οι οποίοι όταν τα πρωτοαντικρίζουν, στέκονται για λίγο στην κεντρική είσοδο, παρατηρούν τα ταμπλώ με τις φωτογραφίες των ταινιών που προβάλλονται και τις αφίσες τους και εν συνεχεία αποφασίζου να μπουν για να απολαύσουν μια ταινία αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

«Οι θερινοί κινηματογράφοι προκαλούν τρομερή εντύπωση στους επισκέπτες της πόλης. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο σχεδόν πουθενά στον κόσμο με τη μορφή που το συναντά κάποιος στην Ελλάδα, δηλαδή με συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, αυλές ή ταράτσες που εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό. Γίνονται μεν προβολές σε υπαίθριους χώρους ανά τον κόσμο αλλά δεν διαθέτουν αυτόν τον πλούτο χώρων που είναι αποκλειστικά αφιερωμένοι στις θερινές προβολές. Ίσως θα έπρεπε να επενδύσουμε περισσότερο στα θερινά σινεμά και να τα προωθήσουμε περισσότερο ως τουριστικό προϊόν», σημείωσε.

Είναι δε τόσο μεγάλη η αγάπη του κοινού για τους θερινούς κινηματογράφους που, όπως τόνισε η κ. Ρίγγα, ούτε η πανδημία κατάφερε να επηρεάσει την προσέλευση του κοινού σε αυτούς, σε αντίθεση με τους χειμερινούς κλειστούς χώρους προβολής.

«Οι θερινοί κινηματογράφοι πήγαν πολύ καλά και τις δύο προηγούμενες χρονιές της πανδημίας, ίσως επειδή ήταν κλειστές ή υπό περιορισμούς οι χειμερινές αίθουσες και ήταν κάτι που είχε λείψει στον κόσμο. Επομένως, δεν υπάρχουν δραματικές διαφοροποιήσεις στον αριθμό των θεατών που έρχονται και φέτος καθώς κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα. Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετώπισαν οι χειμερινοί κινηματογράφοι και αυτό φαίνεται από το ότι οι διανομείς κράτησαν κάποιες ταινίες για να βγουν το καλοκαίρι ενώ είχε προγραμματιστεί να προβληθούν πολλούς μήνες πριν», εξήγησε.

Ποια είναι όμως η αγαπημένη ώρα προβολής του κοινού;

Η κ. Ρίγγα, απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη: «Η απογευματινή προβολή είναι αυτή που κάνει τα εισιτήρια. Υπάρχει χάσμα ανάμεσα την απογευματινή και την βραδινή προβολή στην οποία είναι πολύ λίγες οι ταινίες που έχουν ζήτηση. Πλέον, ο κόσμος προτιμάει την απογευματινή σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ίσως αρχίσαμε να αποκτάμε πιο κεντροευρωπαϊκές συνήθειες, να μην ξενυχτάμε τόσο πολύ. Μπορεί επίσης να επηρεάζει και το γεγονός ότι από μια ώρα και μετά δεν λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που διευκολύνουν τον κόσμο να μετακινηθεί χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του», πρόσθεσε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα