back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κοινό τείχος κατά του τουρκικού αναθεωρητισμού ύψωσαν Βερολίνο και Παρίσι στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Άγκυρα. Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί την αδιαμφισβήτητη ελληνική κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τούρκου ομολόγου της, ενώ η Γαλλίδα ομόλογός της Κατρίν Κολονά διεμήνυσε ότι το Παρίσι θα σταθεί αλληλέγγυο έναντι των απειλών κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση 14χρονης ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. “Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους” αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δεύτερο θάνατο ασθενούς στην Ισπανία που είχε μολυνθεί με την ευλογιά των πιθήκων ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας. «Από τους 3.750 ασθενείς, 120 κρούσματα νοσηλεύτηκαν και δύο πέθαναν», ανέφερε το Κέντρο Συντονισμού Προειδοποιήσεων Υγείας και Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου Υγείας της Ισπανίας.

Ο πολιτικός κόσμος της Αυστρίας απηύθυνε έκκληση για εθνική ενότητα μετά την αυτοκτονία μιας γιατρού, η οποία δεχόταν απειλές από υποστηρικτές θεωριών συνωμοσίας για την πανδημία του κορονοϊού και από ακτιβιστές κατά του εμβολιασμού. Η γιατρός -η οποία έδινε συχνά συνεντεύξεις σε μέσα ενημέρωσης για την καταπολέμηση της πανδημίας και την προώθηση των εμβολιασμών -βρέθηκε χθες νεκρή στο γραφείο της, έχοντας αφήσει σχετικό σημείωμα.

Συνέχιση της ενεργειακής απειλής στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς ο ρωσικός κολοσσός αερίου Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι σταμάτησε να τροφοδοτεί τη γειτονική Λετονία με αέριο, κατηγορώντας την για παραβίαση όρων αναφορικά με την παραλαβή αερίου. Η Ρωσία έχει ήδη διακόψει τις παροχές αερίου προς την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία και τη Δανία.

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε σήμερα ψαράς από την κοίτη του ποταμού Νέστου, στα Λιβερά της Ξάνθης. Ο 67χρονος ερασιτέχνης ψαράς από τη Βουλγαρία αγνοούνταν από την περασμένη Πέμπτη. Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του συμμετείχαν 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Λινίσταινα της Ηλείας. Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και εννέα οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γραμμή 3 του μετρό, λόγω δοκιμών ενόψει της επικείμενης λειτουργίας της προς Πειραιά. Συγκεκριμένα, από σήμερα και έως την Κυριακή 7 Αυγούστου, οι σταθμοί «ΝΙΚΑΙΑ», «ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» και «ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ» θα παραμείνουν κλειστοί. Η Γραμμή λειτουργεί μόνο στο τμήμα «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑ».

Τη θεατρική μεταφορά του έργου “Ο θάνατος του Ιβάν Ιλίτς” του Λέοντος Τολστόι, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, φιλοξενεί απόψε στις 9 το θέατρο του Κολωνού, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μια Σκηνή” που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Και ο καιρός…

Αίθριος δια αύριο στην Αττική. Άνεμοι 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα