back to top
18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

18.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Aνησυχία για τον κίνδυνο κλιμάκωσης των εντάσεων ανάμεσα στην Κίνα και την Ταϊβάν, έπειτα από το ταξίδι της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι, εκφράζονται από την G7, μετά και την είσοδο 27 κινεζικών πολεμικών αεροσκαφών στη ζώνη αεράμυνας της Ταϊβάν, αλλά και τις απειλές του Πεκίνου. Η Κίνα έχει ανακοινώσει ότι από αύριο ξεκινά μεγάλες αεροναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στη θάλασσα της Ταϊβάν και προειδοποιεί ότι «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για την αποφασιστικότητά της» να υπερασπιστεί την κυριαρχία της, ενώ έντονη είναι η παρουσία δυνάμεων του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή. Oι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των επτά ισχυρότερων οικονομιών, εξέφρασαν από τις Βρυξέλλες την ανησυχία τους για «τις πρόσφατες και ανακοινωθείσες απειλητικές ενέργειες της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, ιδίως τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά και τον οικονομικό καταναγκασμό, οι οποίες κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κλιμάκωση χωρίς λόγο». Όπως επισημαίνουν «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να χρησιμοποιηθεί μια επίσκεψη ως πρόσχημα για επιθετική στρατιωτική δραστηριότητα στα στενά της Ταϊβάν. “Επαναλαμβάνουμε την κοινή και σταθερή δέσμευσή μας για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στα στενά της Ταϊβάν και ενθαρρύνουμε όλα τα μέρη να παραμείνουν ήρεμα, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση», προσθέτουν. Ανησυχία για τις εξελίξεις εκφράζει και η Νότια Κορέα, που είναι μέσα στο πρόγραμμα του ταξιδιού της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ασία, με τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι «δεν θα τη συναντήσει», γιατί «βρίσκεται σε καλοκαιρινές διακοπές». Εν τω μεταξύ, σφοδρή ήταν η αντίδραση του Πεκίνου στο ενδεχόμενο Βρετανοί βουλευτές να επισκεφθούν την Ταϊβάν, όπως σχεδιάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian.

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης σε παγκόσμιο επίπεδο που “δημιουργεί συνθήκες ενός νέου ψυχρού πολέμου”, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει ακόμη: “Πρόκειται για μια συνθήκη που πολλαπλασιάζει τις απειλές και εντείνει την ανασφάλεια για τις κοινωνίες μας, της ελληνικής περιλαμβανομένης”

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του συντρόφου της 17χρονης, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της στο Περιστέρι. Ο 22χρονος με καταγωγή από το Πακιστάν θεωρείται βασικός ύποπτος ,καθώς φέρεται να είχε και κλειδί του σπιτιού της 17χρονης, ενώ εξαφανίστηκε αμέσως μετά τη δολοφονία της.

Πρόσκληση διαλόγου απευθύνει στην κοινωνία το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις απανωτές γυναικοκτονίες στη χώρα. Για τον λόγο αυτό ανοίγει την πλατφόρμα του κόμματος Digitalsociety.gr ενώ το επόμενο διάστημα ξεκινά καμπάνια διαβούλευσης με νομικούς, γυναικείες οργανώσεις, εμπλεκόμενες κρατικές αρχές.

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι Πυροσβέστες στη Στάμνα, του Μεσολογγίου. Σε ύφεση οι φωτιές σε Πύλο και γέφυρα του Αλφειού στην Ηλεία. Οριοθετήθηκαν στα Καλύβια Γυθείου και στο Σοφό Ασπροπύργου. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Aττική, Nότια Εύβοια, Σάμο, Ικαρία, Λέσβο, Χίο, και Ψαρά ,σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς. Εκατό αστυνομικές περιπολίες έχουν συγκροτηθεί και δραστηριοποιούνται από τη ΓΑΔΑ για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιών, τον έγκαιρο εντοπισμό τους και τον έλεγχο υπόπτων ατόμων και οχημάτων.

Ξεπέρασαν, στη χώρα μας, το 1 εκατομμύριο οι αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων Fuel Pass 2. Ανοιχτή έως και την 1η Σεπτεμβρίου -για όλα τα ΑΦΜ- η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων. Απαραίτητη προϋπόθεση, οι αιτούντες να έχουν καταθέσει την φορολογική τους δήλωση.

Περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι χρεωστικές δεν έχουν υποβληθεί ακόμα, κυρίως λόγω της νέας παράτασης, έως τις 31 Αυγούστου, που έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Την ώρα που συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, τεταμένη είναι η κατάσταση και στα νότια της χώρας. Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι η Ρωσία συγκροτεί στρατιωτική δύναμη κρούσης με στόχο τη γενέτειρα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Κρίβι Ριχ, και προειδοποίησε ότι η Μόσχα μπορεί να προετοιμάζει νέες επιχειρήσεις στη νότια Ουκρανία. Εν τω μεταξύ, διερευνητική αποστολή για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη φυλακή της Ολένιβκα, σε φιλορωσική αυτονομιστική περιοχή της ανατολικής Ουκρανίας, ξεκινά ο γ.γ του ΟΗΕ, ανταποκρινόμενος ,όπως είπε , στα αιτήματα του Κιέβου και της Μόσχας.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε ότι «συνέτριψε» επίθεση των δυνάμεων της Αρμενίας κοντά στον διαφιλονικούμενο θύλακα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, εν μέσω διεθνών εκκλήσεων για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών σε μια περιοχή που αποτελεί σημείο ανάφλεξης εδώ και 30 χρόνια. Εκκληση για τον άμεσο τερματισμό των εχθροπραξιών απηύθυνε η Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να σεβαστούν την εκεχειρία.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα