back to top
17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

17.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Και δεύτερος κατηγορούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγεριδη οδηγείται στη φυλακή. Οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται .

Νωρίτερα είχε οδηγηθεί στις φυλακές ακόμη  ένας με το προσωνύμιο Κοκός από τους  κατηγορουμένους οι οποίοι απολογούνται από το πρωί σε διαφορετικούς ανακριτές .   Επίσης 4 έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο 16χρονος αδελφός του 18χρονου ο οποίος κρατείται προσωρινά για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη. Στον 16χρονο επιβλήθηκαν  οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα  και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η αστυνομία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων.Ειδικότερα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από το ύψος των διυλιστηρίων, στο ρεύμα προς Αττική οδό. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 9 οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες ΟΤΑ.

“Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος παραβρέθηκε το πρωί στην 30η «Ημέρα Καριέρας» που διοργάνωσε η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο λιμάνι του Πειραιά, με επίκεντρο τη γαλάζια οικονομία.

Για κατάρρευση του ΕΣΥ και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους μίλησε από τη Χίο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κασσελάκης σημείωσε ότι “Στα νησιά, είναι σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται θεραπείες χωρίς ογκολόγους” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρουν να διοικήσουν». Ωστόσο, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει «για μία έξτρα επένδυση στην υγεία, τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ». 

“Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελάκη”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Έχουμε τη μεγαλύτερη ακρίβεια στην Ευρώπη. *Κατάφερε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει στην Ελλάδα το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας*,  καθώς  τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν υπερτετραπλάσιος σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ανέδειξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στο Αγρίνιο.

Το απόγευμα θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου. Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο κ. Ανδρουλάκης μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε, όπως αναφέρει, να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες.

Διευκρινήσεις σχετικά με την διάρρηξη που έγινε στην Διεύθυνση Εκλογών έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι το κτίριο φυλάσσεται όλο το 24ωρο. Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει  “Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26 Απριλίου υπήρξε καταγγελία η οποία αφορά σε φερόμενη διάρρηξη στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας. Η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.

 Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο. Η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

 Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα. “

Έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης και παραγωγός Τάκης Χατζόπουλος, πρωτοπόρος της ανανέωσης του ντοκιμαντέρ, που μαζί με τον αείμνηστο Λάκη Παπαστάθη ίδρυσαν την ομάδα Cinetic, με την οποία μας σύστησαν μια από τις σημαντικότερες σειρές ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης, το Παρασκήνιο.

«Με οδύνη αποχαιρετούμε τον Τάκη Χατζόπουλο, έναν ακάματο εργάτη του κινηματογράφου και έναν πρωτοπόρο της ανανέωσης του ντοκιμαντέρ», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη,

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, στις 8 παίζουν:

Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ, 

Βόλος – Πανσερραϊκός, 

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 

και Παναιτωλικός – Ατρόμητος.   

Και ο καιρός… 

Τοπικές νεφώσεις αρχικά στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία  έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα