back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Εμπρηστικές δηλώσεις από τον εκπρόσωπο του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, λίγες ημέρες πριν το προαναγγελθέν ταξίδι του 4ου γεωτρύπανου ‘’Αμπουντλχαμίντ Χαν’’ που δρομολογεί η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ‘’για τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου’’ – όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τσελίκ, σε ομιλία του από τα Άδανα.  ‘’ Όταν η Τουρκία αρχίζει τις έρευνες, το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης – η Ελλάδα – ξεκινά τις προκλήσεις και ορισμένες χώρες την υποστηρίζουν’’ είπε ο Τσελίκ και συμπλήρωσε: ‘’ «Ας μην δοκιμάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας στο θέμα της χερσαίας, της γαλάζιας ή της εναέριας πατρίδας.. Η Τουρκία δεν μπορεί να εγκαταλείψει, δεν μπορεί να νικηθεί, δεν μπορεί να εμποδιστεί. την Τουρκία δεν μπορούν να την σταματήσουν ‘’

Για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ, αναμένεται να τοποθετηθεί αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Δεν είναι απλά πολιτικά υπόλογος, είναι και ηθικά έκθετος” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό.

Για “άθλια προπαγάνδα από την κυβέρνηση σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών” μιλά το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Θετικά ανταποκρίνεται στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και δηλώνει ότι θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης.

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έκανε δεκτό το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ενώ θετικά απαντά και για την εκ νέου σύσταση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, προκειμένου να δοθούν οι απαντήσεις στον Νίκο Αδρουλάκη και να μην μείνουν σκιές και περιθώρια για αυθαίρετα συμπεράσματα.

Στον ανακριτή οδηγείται αύριο ο καθ΄ ομολογία δράστης της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι, ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή στα Σκόπια, στην προσπάθεια του να διαφύγει. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 22χρονος Πακιστάνος είχε δηλώσει στις αρχές δύο διαφορετικά ονόματα και τρεις διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, ενώ είχε εμπλακεί και σε υπόθεση ναρκωτικών.

Το πρώτο φορτηγό πλοίο μετά τη ρωσική εισβολή έφτασε στο ουκρανικό λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, Τσορνομόρσκ για να μεταφέρει σιτηρά στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών της Ουκρανίας. Νωρίτερα σήμερα, 4 πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά αγροτικά προϊόντα απέπλευσαν από ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, στο πλαίσιο της συμφωνίας για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών της χώρας διά θαλάσσης.

Στο μεταξύ, την επιβολή κυρώσεων στη ρωσική πυρηνική βιομηχανία και τα πυρηνικά καύσιμα ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά το δεύτερο πλήγμα στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, από ρωσικά πυρά.

Σε ύφεση η φωτιά που που εκδηλώθηκε νωρίτερα έξω από τον ΧΥΤΑ Φυλής, σε οικοπεδικό χώρο με απορρίμματα και λάστιχα. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος. Καλύτερη η εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στον Αμάραντο της Κόνιτσας, στα Ιωάννινα. Πολύ υψηλός αύριο ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αττική, Νότια Εύβοια, Αργολίδα, Κορινθία, Έβρο και Θάσο.

Αυξημένη παραμένει η κίνηση στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα εξόδου, καθώς συνεχίζεται το κύμα φυγής των αδειούχων του Αυγούστου. Με πληρότητα 100% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν τις βραδινές ώρες και τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια του νομού. Τα φαινόμενα ενδέχεται να ενταθούν τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά έως 7 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα