back to top
16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

16.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Η έρευνα έχει αποφέρει ήδη τα πρώτα ευρήματα και συνεχίζεται αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αναφορικά με την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για το θέμα των υποκλοπών. Μάλιστα η ΑΔΑΕ σημειώνει ότι είναι έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις στη Βουλή των Ελλήνων για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του απορρήτου των επικοινωνιών.

«Την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και τη θωράκιση της λειτουργίας της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών»…«με αυτοσυγκράτηση και προσήλωση στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τους θεσμούς» ζήτησε με παρέμβαση της η ΠτΔ Κατερίνα Σακκελαροπουλου.

Σε επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προτείνοντας να κληθούν σε ακρόαση “ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ” , όπως επισημαίνουν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας είχε ήδη από χθες ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση για το επίμαχο θέμα των παρακολουθήσεων με το άνοιγμα των εργασιών της Βουλής που τελικά θα γίνει νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου. Αίτημα το οποίο και έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Σε απόσταση 55 χλμ. από την τουρκική ακτή της Αττάλειας, σε μια περιοχή, που όπως διευκρινίζει το Reuters, βρίσκεται εκτός των υδάτων που διεκδικούνται από την Κύπρο, θα επιχειρήσει το τουρκικό γεωτρύπανο «Αμπντουλ χαμίντ Χαν», όπως δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία εξέδωσε τη σχετική NAVTEX. Το πλοίο θα βρίσκεται στην περιοχή μέχρι τις 7 Οκτωβρίου.

Ψυχραιμία συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Χουλουσί Ακάρ ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει την απαραίτητη αποφασιστικότητα.

Επανήλθε με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας στη δημιουργία πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου μέσα στο καλοκαίρι που θα αξιοποιηθεί στο σύνολό του επ’ ωφελεία της κοινωνίας από το Σεπτέμβριο και μετά. Μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, ο υπουργός ανέφερε ότι «θα έχουμε συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τις πιστώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις». Πρόσθεσε πως «είναι δεδομένη η αύξηση των συντάξεων το 2023, η οποία θα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, λόγω του πληθωρισμού».

Έχουν συμμορφωθεί οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας – εκτός από έναν – για τις διαφημίσεις των νέων τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Και επισημαίνει, ότι, σε περίπτωση που τα τιμολόγια που θα δημοσιευθούν στις 20 του μήνα και οι σχετικές καταχωρήσεις τους εξακολουθούν να αντίκεινται στις διατάξεις του νόμου, τότε η ΡΑΕ θα προβεί σε δημοσιοποίηση των σχετικών περιπτώσεων χωρίς άλλη διατύπωση.

Στη φυλακή οδηγείται μετά το τέλος της απολογίας του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο νεαρός Πακιστανικής καταγωγής ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι πριν από εννέα ημέρες.

Ο δράστης απολογούμενος, κατά πληροφορίες, επιχείρησε να δικαιολογήσει την εγκληματική του πράξη προσδίδοντας σε αυτή κίνητρα θρησκευτικού χαρακτήρα.

Νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο και κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου του 2022, θα παραδοθούν πρόσθετα αποθέματα εμβολίων που πιθανοτατα θα χρειαστούν από τη MODERNA που προχωρησε σε νεα συμφωνία με την Ευρωπαική Επιτροπή.

Μειωμένοι κατά 18% σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου οι θάνατοι από κορονοϊό, το τελευταίο επταήμερο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Συνολικά 314εις ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Οι διασωληνωμένοι, σε ΜΕΘ είναι 120, ενώ καταγράφηκαν 100.421 κρούσματα COVID-19, αριθμός μειωμένος κατά 19% σε σχέση με την τελευταία εβδομάδα Ιουλίου. Από τα 100.421 κρούσματα, το 21% ήταν επαναλοιμώξεις.

Άλλα 16 νέα κρούσματα του ιού του δυτικού Νείλου εντοπίστηκαν στη χώρα μας, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων από τέλος Ιούνιου μέχρι σήμερα σε 41. Λόγω επιπλοκών από τη νόσο, οι 16 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευθούν και μάλιστα οι 5 εξ αυτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σε εξελιξη πυρκαγιες πλησίον της Ε.Ο. Πύργου – Ολυμπίας, στον Πύργο Ηλείας, στον Προφήτη Ηλία Ζηρού Πρέβεζας, στο Πετρωτό του Δομοκού Φθιώτιδας και στη Σαμοθρακη σε δυσβατη περιοχή.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Today» του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου NBC υπερασπίστηκε το ταξίδι της στην Ταϊβάν, λέγοντας ότι άξιζε «απολύτως» τον κόπο αφού οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιτρέψουν στην Κίνα να απομονώσει το αυτοδιοικούμενο νησί.

Η Εθνική Ανδρών αντιμετωπίζει την Ισπανία στις 19:00 στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας της ενόψει του Eurobasket 2022.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμοί Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στη Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα