back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Κατά 591,7 εκατ. ευρώ, σε ποσοστό 94%, αυξάνεται ο προϋπολογισμός για το «Εξοικονομώ 2021» και ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ. Η αύξηση του ποσού έχει ως αποτέλεσμα την ένταξη στο πρόγραμμα όλων των επιλέξιμων και επιλαχόντων που έκαναν αίτηση υπαγωγής. Συνολικά οι δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πλέον 87.578 νοικοκυριά.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην ανατολική Μάνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λάγια. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεσή της.

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων για τον καύσωνα που αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, με κορύφωση την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε η θερμοκρασία προβλέπεται ότι θα φτάσει τοπικά τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Από αύριο ανοίγει επτά κλιματιζόμενους χώρους στις Λέσχες Φιλίας, που θα λειτουργούν από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ,

Στα δημοτικά ιατρεία ενεργοποιείται η “Γραμμή Βοήθειας” που θα παρέχει συμβουλές και οδηγίες στους πολίτες, ενώ οι ομάδες του street work του ΚΥΑΔΑ θα ενημερώνουν και θα βοηθούν τους αστέγους.

Έντονα καιρικά φαινόμενα χθες το απόγευμα σε Ημαθία και Πέλλα, με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Χαλάζι έπεσε στο Σέλι, προκαλώντας αρκετές ζημιές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Περιορισμό της κατανάλωσης νερού επιβάλλει η Ουάσιγκτον σε δυτικές πολιτείες, λόγω της πρωτοφανούς ξηρασίας που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και της ανησυχητικής μείωσης του επιπέδου των υδάτων στον ποταμό Κολοράντο.

Η Αριζόνα θα λάβει το 2023 μειωμένες ποσότητες νερού κατά 21%, η Νεβάδα κατά 8%, ενώ θα επηρεαστεί και το Μεξικό.

Παράλληλα έχουν ληφθεί μέτρα και σε τοπικό επίπεδο στις πόλεις που παίρνουν το νερό τους από τον ποταμό, όπως για παράδειγμα στο Λος Άντζελες όπου επιβλήθηκαν περιορισμοί στο πότισμα των κήπων.

Στην Κίνα, αυξήθηκαν οι τιμές των αυγών, καθώς λόγω του καύσωνα οι κότες γεννούν λιγότερο.

Στην πόλη Χεφέι, στα ανατολικά της χώρας, κάποιοι παραγωγοί αναγκάστηκαν να εγκαταστήσουν κλιματιστικά για να δροσίσουν τις κότες τους, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.

Η μείωση στην παραγωγή οδήγησε σε αύξηση κατά περίπου 30% της τιμής των αυγών.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης.

Τους Έλληνες αθλητές που διακρίθηκαν ως τώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στο Μόναχο συγχαίρει ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι «μας κάνουν όλους περήφανους και χαρούμενους».

“Αντιγόνη, Μίλτο, Αντώνη σάς ευχαριστούμε. Τα Ελληνόπουλα που αγωνίζονται εκεί, οδηγούν τη χώρα μακριά και ψηλά», γράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο αποψινό πρόγραμμα της τρίτης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ξεχωρίζει η προσπάθεια της Κατερίνας Στεφανίδη να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ξεκινά τα άλματά της στο επι κοντώ στις 9 το βράδυ.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την υπόθεση των 38 εγκλωβισμένων μεταναστών στον Έβρο, μετά και τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για ψέματα και έλλειμμα ευαισθησίας.

“Μαθήματα ανθρωπισμού από τον τέως πρωθυπουργό, που διέσυρε την πατρίδα μας σε ολόκληρο τον πλανήτη με τη Μόρια και την Ειδομένη δεν δεχόμαστε” απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει την τουρκική πλευρά που εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους, αλλά αντίθετα υιοθετεί άκριτα κατηγορίες και καταγγελίες που συκοφαντούν την Ελλάδα και τους Έλληνες αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν σώσει χιλιάδες ζωές.

Επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από μπαράζ εκρήξεων και πυρκαγιών που σημειώθηκαν σήμερα σε τουλάχιστον 17 περιοχές στη νότια Ταϊλάνδη και οι οποίες δείχνουν, σύμφωνα με τις αρχές, να οφείλονται σε πολλαπλές συντονισμένες επιθέσεις.
Στόχος ήταν παντοπωλεία και ένα πρατήριο αερίου.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

H θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα