back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μέριμνα για την προστασία των αστέγων από τον καύσωνα ζήτησε η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διαβάστε επίσης

Την λήψη μέτρων για την προστασία των αστέγων από τον επερχόμενο καύσωνα, ζήτησε η Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της φτώχειας του υπουργείου Εργασίας, με έγγραφο προς όλους τους Δήμους της επικράτειας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να ορισθούν από τον εκάστοτε Δήμο κλιματιζόμενοι χώροι, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι για διημέρευση και προσβάσιμοι τουλάχιστον από τις 10 το πρωϊ έως 8 το βράδυ κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες.

Επιπλέον, ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για την ενημέρωση των αστέγων, καθώς και για την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην πλατφόρμα του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19.

Επίσης, συστήνεται να εξεταστεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ, διεξαγωγής rapid test πριν την είσοδο στους οριζόμενους χώρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τους αστέγους που διαβιούν σε εξωτερικούς χώρους και δεν επιθυμούν να κάνουν χρήση της παραπάνω υπηρεσίας, συστήνεται, επιπλέον, η ενημέρωσή τους για τις οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα, όπως αυτές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας www.civilprotection.gr, σε συνδυασμό με τη διανομή φιαλών νερού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα