back to top
17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Θ. Πλεύρης: Αισιόδοξη η επιδημιολογική εικόνα στη χώρα

Διαβάστε επίσης

Την εκτίμηση πως δεν χρειαστούν μέτρα κοινωνικής απομόνωσης και υποχρεωτικών περιορισμών, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ο Υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως αναμένονται περίοδοι με εξάρσεις της πανδημίας, αλλά επισήμανε πως δεν φαίνεται ότι θα χρειαστούν μέτρα περιορισμού, αλλά ισχυρές συστάσεις για αυτοπροστασία σε ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως ισχύει και τώρα. Όλα βεβαίως θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας, ενώ φυσικά επανέλαβε τη σύσταση για άμεσο εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και των ηλικιακών ομάδων άνω των 60 ετών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, υπογράμμισε πως αυτά θα βρίσκονται στη χώρα εντός του 2022, μετά τις τελικές εγκρίσεις και θα εξεταστεί το κατά πόσο θα ανοίξει η συζήτηση για εμβολιασμό και άλλων κοινωνικών ομάδων.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχολεία, ο Θάνος Πλεύρης, τόνισε πως υπάρχει συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας, εξετάζονται διάφορα σενάρια, όλα όμως θα κριθούν με το επίπεδο της πανδημίας τις ημέρες που θα ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος. «Είχαμε ένα πρωτόκολλο που λειτούργησε ιδανικά και νομίζω πως κάτι που μας δίδαξε η πανδημία είναι πως τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά, καθώς όταν ήταν κλειστά σημειώθηκαν περισσότερα κρούσματα σε παιδιά».

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα