back to top
20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.7 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σ. Αβραμίδου: Να αφήσουμε ένα μπολάκι με νερό για τα αδέσποτα ζώακια που υποφέρουν από τον καύσωνα

Διαβάστε επίσης

Αυτές τις μέρες που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο, εκτός από τους ανθρώπους, ταλαιπωρούνται από τη ζέστη τόσο τα αδέσποτα όσο και τα δεσποζόμενα ζώα καθώς αντιμετωπίζουν τους ίδιους κινδύνους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Υπεύθυνη για τα ζώα, Σεραφίνα Αβραμίδου, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, προέτρεψε τους πολίτες να αφήσουν ένα μπολάκι με καθαρό νερό σε σημεία που μπορούν να το βρουν αδέσποτα ζωάκια, ώστε να τους προσφέρουμε μία καλύτερη και πιο δροσερή καθημερινότητα αυτές τις δύσκολες λόγω του καύσωνα μέρες.

«Οποιοσδήποτε διαθέτει λίγη ενσυναίσθηση μπορεί να αντιληφθεί πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες γι’ αυτά τα πλάσματα που βρίσκονται στο δρόμο και αναζητούν τροφή και νερό. Γι’ αυτό πρέπει να τα βοηθάμε κι εμείς όσο μπορούμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του σχεδιασμού του δήμου Αθηναίων, «έχουν τοποθετηθεί σε 140 σημεία της πρωτεύουσας, ποτίστρες με νερό το οποίο ανακυκλώνεται ώστε να είναι συνεχώς φρέσκο».

Σε ότι αφορά στα κατοικίδια, συμβούλεψε τους ιδιοκτήτες τους να τα κρατούν εντός του σπιτιού, στη σκιά και να έχουν αρκετό φρέσκο νερό. Για τους δε σκύλους, πρόσθεσε ότι μπορεί κάποιος να προσθέσει παγάκια στο νερό τους.

Επισήμανε ότι συνεχίζονται οι δράσεις από τον δήμο Αθηναίων για τα αδέσποτα της πόλης, υπενθυμίζοντας ότι για πρώτη φορά λειτουργεί ένα καταφύγιο που ήδη φιλοξενεί δεκάδες ζώα, ενώ έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία μικρά σπιτάκια, ταΐστρες και ποτίστρες, οι οποίες συνεχώς αυξάνονται.

Εξάλλου, σημείωσε ότι λόγω του μεγάλου αριθμού των αδέσποτων ζώων, κυρίως γατιών, είναι πολύ σημαντική η βοήθεια των εθελοντών προκειμένου αυτή η αλυσίδα φροντίδας και προστασίας να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

«Σαφώς και ο δήμος Αθηναίων φροντίζει για τα αδέσποτα ζώα και βάσει νόμου αλλά και επειδή και εμείς οι ίδιοι τα νοιαζόμαστε και τα αγαπάμε, αλλά ακριβώς επειδή είναι πολλά τα αδέσποτα γατάκια που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης, είναι πολύ σημαντική η βοήθεια των εθελοντών», τόνισε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα