back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισου από το Περιστέρι έως την Αχαρνων και την καθοδο από Μεταμόρφωση έως Περιστέρι. Κίνηση και στα 2 ρεύματα της Κηφισιας.

Στην Αττική οδό, μεγάλες καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από κόμβο Φυλής έως κόμβο Κηφισίας. Προβλήματα και στο ρεύμα προς Ελευσίνα από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Κηφισίας και στην έξοδο για Λαμία.

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν έως τις 6 αύριο το πρωί σε δρόμους γύρω από τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα, λόγω του Onassis Stegi Block Party, όπου θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους του Ρομαίν Γαβρά.

Να προτείνει “εφαρμόσιμες λύσεις για τη μείωση των τιμών”, μέσω και του καθορισμού ανώτατου ορίου στο φυσικό αέριο, θα καλέσουν την Κομισιόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της Πράγας την Παρασκευή, σύμφωνα με προσχέδιο συμπερασμάτων που περιήλθε σε γνώση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στο έκτακτο συμβούλιο Ενέργειας της 30ής Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή άφησε ανοιχτή τη δυνατότητα επιβολής ανώτατου ορίου στην τιμή του φυσικού αερίου που χρησιμοποιείται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Το μέτρο αυτό, ωστόσο, σημειώνουν ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, συνεπάγεται σημαντικό κόστος για τα δημόσια οικονομικά και δεν ικανοποιεί αρκετές χώρες, μεταξύ άλλων την Ελλάδα, την Ιταλία, το Βέλγιο.

Να αντιμετωπίσουν την αύξηση των τιμών στην ενέργεια με μέτρα προσωρινά και στοχευμένα στους πιο ευάλωτους, συμφώνησαν με κοινή δήλωση τους οι 27 υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο.

Νέα σειρά επαφών της κυβέρνησης έναντι της αιφνιδιαστικής αναβίωσης του έκνομου τουρκολιβυκού μνημονίου για τη χρήση ΑΟΖ. Στις 4 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με αντιπροσωπεία της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών οπότε και θα ενημερώσει για τις νέες εμπρηστικές κινήσεις της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ επισημαίνεται ότι το τουρκο-λιβυκό «μνημόνιο» του 2019 είναι παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο. Ως εκ τούτου, ουδείς έχει δικαίωμα να το επικαλείται.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τουρκικές και λιβυκές εταιρείες ενέργειας πρόκειται να πραγματοποιήσουν από κοινού έρευνες και γεωτρήσεις σε θάλασσα και ξηρά.

«Το Μνημόνιο Συνεννόησης Τουρκίας-Λιβύης του 2019 παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει έννομα αποτελέσματα για τρίτα κράτη» τονίζει σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο και υπογραμμίζει ότι πρέπει να «αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα».

Ανάρτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, σύμφωνα με την οποία η επιτροπή PEGA του ευρωκοινοβουλίου θα ερχόταν στην Ελλάδα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζητώντας να δει μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδοκιμάζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Jeroen Lenaers.

Όπως αναφέρει σε δική του ανάρτηση στο Twitter, η απόφαση που παρουσίασε ο κ. Παπαδημούλης να έχει εγκριθεί «ομόφωνα από το προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου» δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά «ένα πολύ πρώιμο σχέδιο ατζέντας για εσωτερική χρήση, το οποίο δεν είχε καν κοινοποιηθεί στις πολιτικές ομάδες ή άλλους συνομιλητές».

Αναφέρει ότι «είναι ντροπή που ένας αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μοιράζεται ένα τέτοιο εσωτερικό σχέδιο εγγράφου για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς” και τονίζει ότι η επιτροπή δεν έχει καν προσεγγίσει εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης για συνάντηση.

Ο κ. Παπαδημούλης επέμεινε με νέο τουίτ στα όσα υποστηρίζει για να απαντήσει ξανά ο πρόεδρος της PEGA, που κάλεσε τον ευρωβουλευτή να διαγράψει την ανάρτησή του και να ζητήσει συγγνώμη χωρίς καθυστέρηση.

Στο αστυνομικό δελτίο, Έκρηξη σε καφετέρια επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου στο Περιστέρι σημειώθηκε στις 4.50 τα ξημερώματα.

Στην κυκλοφορία παραδίδεται αύριο η επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό με τα εγκαίνια των 3 νέων σταθμών στον Πειραιά, και συγκεκριμένα στα Μανιάτικα, το λιμάνι και το Δημοτικό Θέατρο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις θα εξυπηρετούνται 132 χιλιάδες επιβάτες ημερησίως. Ο συνολικός χρόνος μετάβασης με το μετρό από το λιμάνι μέχρι το αεροδρόμιο υπολογίζεται σε μόλις 55 λεπτά.

Πάνω από εκατό άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Φλόριντα και στη Βόρεια Καρολίνα εξαιτίας του κυκλώνα Ίαν, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διαβουλεύεται με Ιαπωνία και Νότια Κορέα προκειμένου να υπάρξει «σθεναρή» αντίδραση στην εκτόξευση από τη Βόρεια Κορέα βαλλιστικού πυραύλου που πέρασε πάνω από το ιαπωνικό αρχιπέλαγος.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα ως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα