back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε απόγνωση οι μεταφορείς λόγω της αύξησης στη τιμή του πετρελαίου κίνησης

Διαβάστε επίσης

Την μεγάλη επιβάρυνση, που επιφέρει στο κλάδο τους η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης επισημαίνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων. Οι αυτοκινητιστές κάνουν λόγο για επερχόμενες αλυσιδωτές αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα και ζητούν μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

«Ο ήδη επιβαρυμένος κλάδος μας σήμερα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο λόγω της λανθασμένης πολιτικής, που επιλέγει η κυβέρνησή μας», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Απόστολος Κενανίδης. «Σε όλες τις χώρες της ΕΕ έχουν πάρει μέτρα υπέρ της εφοδιαστικής αλυσίδας όπως η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμου ή το πλαφόν στα καύσιμα. Άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία έχουν δώσει επιδοτήσεις. Η χώρα μας επέλεξε να επιδοτήσει οριζόντια στην αντλία το πετρέλαιο κίνησης ένα μέτρο που πιστεύω δεν βοήθησε ιδιαίτερα. Οι Έλληνες μεταφορείς, σήμερα, πληρώνουν το ακριβότερο καύσιμο σε όλη την Ευρώπη με αποτέλεσμα να μη μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί των Ευρωπαίων συναδέλφων τους», επισημαίνει ο κ. Κενανίδης συμπληρώνοντας ότι «θα υπάρξουν αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές όλων των προϊόντων και φυσικά θα αυξηθεί και ο πληθωρισμός. Η ελληνική κυβέρνηση επαφίεται μόνο στη προσπάθεια της να αλλάξει την ευρωπαϊκή πολιτική».

 

Ο κ. Κενανίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων των αυτοκινητιστών λέγοντας ότι «θα συνεδριάσουμε, θα ακούσουμε τους συναδέλφους μας και θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις. Λόγω των απανωτών κρίσεων ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και έφυγαν στο εξωτερικό για δουλειά οι οποίοι βεβαίως παραμένουν με τεράστια χρέη προς τον ασφαλιστικό φορέα ή την εφορία ή τις τράπεζες».

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα