back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μ. Συντυχάκης: Απροκάλυπτη συνέχεια της συνένοχης στάσης όλων των κυβερνήσεων το σκοτάδι στη υπόθεση των υποκλοπών

Διαβάστε επίσης

Τίτλοι τέλους έπεσαν χθες στην Εξεταστική Επιτροπή για το ζήτημα των υποκλοπών εν μέσω πυρών από την αντιπολίτευση και πλέον αναμένεται να οριστεί η συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, σε προσεχή συνεδρίαση.

«Η γραμμή για τα κλειστά στόματα φάνηκε καθ’ όλη τη διάρκεια που άνοιξε το καπάκι του υπονόμου και έβγαλε όλη αυτή τη δυσοσμία των παρακολουθήσεων. Και αυτό φάνηκε και από την πρώτη συνεδρίαση, όταν ξεκίνησε τέλη Αυγούστου, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. Το ίδιο έγινε και με την Εξεταστική Επιτροπή», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Όπως τόνισε, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ ότι δεν πρόκειται να πέσει άπλετο ως στην υπόθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πήγαν άκλαυτες όλες οι υποθέσεις των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών», κάνοντας παράλληλα λόγο για μια υπόθεση η οποία «θάφτηκε και σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και των δημοσιογράφων αλλά και των συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της Κ.Ε. του ΚΚΕ στον Περισσό».

Σύμφωνα με τον κ. Συντυχάκη, το ΚΚΕ τήρησε μια συνεπή στάση σε αυτή την υπόθεση: «Εμείς λέγαμε από την αρχή «όλα στο φως” και τελικά έπεσαν όλα στο βαθύ σκοτάδι. Δεν ερευνήθηκε καθόλου η επίμαχη υπόθεση», σημείωσε, αποδίδοντας ευθύνες τόσο στη ΝΔ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ.

«Πρόκειται για μία απροκάλυπτη συνέχεια της συνένοχης στάσης, όλων των κυβερνήσεων και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, αλλά και κρατικών αρχών, της δικαιοσύνης, της κρατικής ασφάλειας της ΑΔΑΕ, που έκαναν τα πάντα όλα αυτά τα χρόνια να μη διερευνηθεί η υπόθεση του ΚΚΕ», υπογράμμισε.

Κλείνοντας, αναρωτήθηκε: «Είναι δυνατόν να πάει η υπόθεση για συζήτηση στην Ολομέλεια, χωρίς να έχουν δοθεί τα πρακτικά της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στους βουλευτές, στις κοινοβουλευτικές ομάδες; Πρόκειται για κοροϊδία. Η ουσία είναι ότι έμεινε στο απυρόβλητο αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της χώρας μας που επιτρέπει τις μαζικές παρακολουθήσεις που και έχει αφήσει ανεξέλεγκτη τη δράση και κρατικών και παρακρατικών μυστικών υπηρεσιών, εγχώριων και ξένων . Τα πολιτικά τερτίπια που επιχειρούν να αξιοποιήσουν την υπόθεση για την επόμενη μέρα , έχουν στόχο να εγκλωβίσουν συνειδήσεις και αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα