back to top
19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Θ. Θεοχαρόπουλος: Οφθαλμοφανής η περίπτωση Πάτση, όλοι γνώριζαν και τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένει τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση του διαγραφέντος από τη ΝΔ, ανεξάρτητου πλέον, βουλευτή Ανδρέα Πάτση και των εταιρειών του διαχείρισης “κόκκινων” δανείων.

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, δήλωσε σχετικά: « Ο κ. Πάτσης δεν αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση. Η ηγεσία της ΝΔ γνώριζε τη δράση του. Ήταν κουμπάρος του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, είχε εταιρεία μαζί με τη σύζυγο του υπουργού δικαιοσύνης, του κ. Τσιάρα , ενώ και ο γιος του ήταν συντονιστής των κόκκινων δανείων στη ΝΔ. Όλοι γνώριζαν και τώρα όλοι κάνουν πως δεν ξέρουν».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος, έκανε λόγο για διαχρονικά ζητήματα σε σχέση με την Επιτροπή «πόθεν έσχες», λέγοντας: «Όπου θέλουν κάποιοι κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο και εκεί που υπάρχει πραγματικά ζήτημα, όχι. Πρέπει να γίνεται πραγματικά έλεγχος πόθεν έσχες. Να φαίνεται με πόσα χρήματα μπήκε κάποιος στην πολιτική, με πόσα βγαίνει και αν προκύπτει αύξηση της περιουσίας του, να βλέπουμε πως δικαιολογείται. Όταν ασχολείσαι με την πολιτική τίποτα δεν θα πρέπει να κρύβεται, όλα θα πρέπει να είναι δημόσια. Αυτό που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι οφθαλμοφανές, δεν χρειαζόταν καν να γίνει έλεγχος, δεδομένου ότι βάσει νόμου δεν μπορεί κάποιος πολιτικός να διατηρεί offshore εταιρεία ή να παίρνει απευθείας αναθέσεις από Οργανισμούς όπως είναι τα ΕΛΤΑ».

Πρόσθεσε δε ότι «υπήρξε μια επίμαχη λίστα τον Σεπτέμβριο με 1.075 ονόματα που αρχειοθετήθηκαν σε μια μέρα με τα αρχικά τους, μεταξύ των οποίων και η περίπτωση του κ. Πάτση».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, σημείωσε πως για πρώτη φορά βλέπουμε σε σφυγμομέτρηση τον ΣΥΡΙΖΑ να θεωρείται ικανότερος από τη ΝΔ να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και να στηρίξει τους μικρομεσαίους.

«Μπορεί η ΝΔ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά η διαφορά μειώνεται. Όταν θα διεξαχθούν οι εκλογές, οι πολίτες θα έχουν να κρίνουν ανάμεσα σε συγκεκριμένα κυβερνητικά προγράμματα. Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος βλέπει την προοπτική και την ελπίδα στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς οι εκλογές θα μπορέσουν να δώσουν την πολιτική αλλαγή καθώς και μια νέα προοδευτική κυβέρνηση».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα