back to top
25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

25 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 9 το πρωί, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου ήδη συγκεντρώνονται χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχουν σε δρόμους των δήμων απ’ όπου διέρχεται η Μαραθώνια διαδρομή, και συγκεκριμένα: Μαραθώνος, Νέας Μάκρης, Ραφήνας Πικερμίου, Παλλήνης Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού Ψυχικού και Αθηναίων.

Στις παράλληλες διαδρομές, στο κέντρο της Αθήνας θα διεξαχθεί ο αγώνας των 5 χιλιομέτρων με εκκίνηση στις 8 και μισή από τη Λεωφόρο Αμαλίας. Επίσης, στις 10 και τέταρτο τρέχουν σε τρία μπλοκς παιδιά δημοτικού με σημείο εκκίνησης τη Βασιλίσσης Σοφίας. Σημείο τερματισμού το Παναθηναϊκό Στάδιο. Κλειστό για τα αυτοκίνητο είναι το κέντρο της Αθήνας. Αναλυτικά, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr. Αλλαγές υπάρχουν και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ. Η γραμμή 6 του Τραμ «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» έχει τερματικό σταθμό τη στάση «ΦΙΞ», ως τις 8 το βράδυ.

Δύο σεισμικές δονήσεις τα ξημερώματα στην Κρήτη. Η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στις 4 και 8 λεπτά με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 74 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Γουδουρά Λασιθίου. Η άλλη είχε ένταση 3,4 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε στα ανοιχτά του Ηρακλείου, λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Δημοκρατικό Κόμμα εξασφάλισε την 50ή έδρα του στη Γερουσία και διατηρεί τον έλεγχό του σώματος, πετυχαίνοντας μια αποφασιστική νίκη για το υπόλοιπο της θητείας της κυβέρνησης Μπάιντεν. Η Δημοκρατική γερουσιαστής Κάθριν Κορτές Μάστο επικράτησε οριακά του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου της Άνταμ Λάξαλτ στην, κομβικής σημασίας, πολιτεία της Νεβάδα.

Για γιγαντιαία αποθέματα φυσικού αερίου στην Ελλάδα, από τα οποία θα μπορούσε να ωφεληθεί όλη η Ευρώπη, γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Το μακροσκελές ρεπορτάζ εστιάζει στις πρόσφατες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για έναρξη σεισμικών ερευνών στην περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου και αργότερα στο Ιόνιο για λογαριασμό των εταιρειών Exxon Mobil και Hellenic Energy.

Ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές ζωτικής σημασίας στη Χερσώνα πριν την αποχώρησή τους, όπως ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήθελε να δει τους Ουκρανούς να κυματίζουν τις σημαίες της χώρας σε όλες τις υπό κατοχή περιοχές, ανάμεσά τους και την Κριμαία.

Στην Αλβανία υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν με αστυνομικούς έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, όπου δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί χθες για να καταγγείλουν τη διαφθορά, την εξάπλωση της φτώχειας και την αύξηση του αριθμού των συμπατριωτών τους που γίνονται οικονομικοί μετανάστες. Αφού διαδήλωσαν ειρηνικά επί περίπου τρεις ώρες, διαδηλωτές έσπασαν τον κλοιό που είχαν σχηματίσει αστυνομικοί γύρω από την έδρα της κυβέρνησης και πέταξαν μπογιές. Ένας διαδηλωτής συνελήφθη.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της σούπερ λιγκ, παίζουν: στις 4: ΠΑΣ Γιάννενα – Άρης. Πέντε και τέταρτο: Παναθηναϊκός – Ατρόμητος. Στις έξι: Λαμία – Παναιτωλικός. Επτά και μισή: Ολυμπιακός – ΑΕΚ και στις 9 και μισή: ΠΑΟΚ – Βόλος.

Και ο καιρός

Παροδικές νεφώσεις στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα