back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Χ. Δούκας: Ο φόβος του κρύου χειμώνα “πάγωσε” την πράσινη μετάβαση

Διαβάστε επίσης

«Ο φόβος του κρύου χειμώνα “πάγωσε “την πράσινη μετάβαση και υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος φόβος να μην προχωρήσει ούτε το επόμενο διάστημα η φιλόδοξη ατζέντα για μείωση των εκπομπών και καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης,» ανέφερε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Χάρης Δούκας, Γραμματέας του Τομέα Ενέργειας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Αυτή είναι η κρίσιμη δεκαετία και όσο περισσότερο καθυστερούμε τόσο έντονη και μεγαλύτερη προσπάθεια πρέπει να κάνουν οι επόμενες γενιές και ταυτόχρονα θα βλέπουν τις μεγάλες επιπτώσεις αυτής της κρίσης» τόνισε.

Για το πλαφόν στο φυσικό αέριο ο κ. Δούκας εκτίμησε ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
«Η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα», τόνισε και εξήγησε:
«Η συζήτηση για το πλαφόν οδηγεί σε πτώση γιατί οι αγορές προσπαθούν να είναι πλασματικές οι εικόνες. Δεν γίνεται να είναι 340 ευρώ το φυσικό αέριο τον Αύγουστο, να όσο πάνε και χειρότερα τα πράγματα και να έχει φτάσει τα 100 ευρώ. Αυτό δείχνει και το μεγάλο κέρδος στην υπερκερδοσκοπία των αγορών, και ο λόγος που συνεχίζεται η συζήτηση για το πλαφόν είναι γιατί οι αγορές θέλουν να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι θα αυτορυθμιστούν και ότι δεν χρειάζεται να μπει πλαφόν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα