back to top
14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

14.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σ. Ζαβιτσάνος: Παρακολουθούμε λιγότερη τηλεόραση από ότι κατά τη διάρκεια του lockdown

Διαβάστε επίσης

Μείωση της τηλεθέασης και του χρόνου που πέρασαν μπροστά από την μικρή οθόνη οι Έλληνες, καταγράφει έκθεση της Nielsen για την τηλεοπτική χρονιά 2021-2022.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Σπύρος Ζαβιτσάνος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, οι Έλληνες πολίτες περιόρισαν τον χρόνο παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων και προτίμησαν να βγουν περισσότερο έξω, ως αποτέλεσμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας , όταν δηλαδή η ζωή επέστρεψε στις προ κορονοϊού συνήθειες.

«Έχουμε αρχίσει να παρακολουθούμε λιγότερη τηλεόραση από ότι κατά τη διάρκεια του lockdown. Όμως, ακόμα και τώρα, ο χρόνος που αφιερώνουμε μπροστά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες είναι πολύς. Ο μέσος Έλληνας παρακολουθεί περισσότερες από 4 ώρες την ημέρα τηλεόραση», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαβιτσάνο η τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και οι πολίτες την επιλέγουν με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα μέσα, κάτι που όπως εξήγησε, δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο.

«Η Ελλάδα είναι από τις χώρες με την υψηλότερη τηλεθέαση ανά μέσο κάτοικο αλλά αυτό είναι ένα ιδίωμα του ευρωπαϊκού νότου. Όμως, και στις ΗΠΑ, οι πολίτες παρακολουθούν τηλεόραση περίπου 3 ώρες ημερησίως. Επομένως, στη χώρα μας βλέπουμε μεν αρκετά τηλεόραση αλλά όχι εξαιρετικά πολύ σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο», επισήμανε.

Σημείωσε ως ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα στοιχεία της έκθεσης το γεγονός ότι οι νεαρότερες ηλικίες δεν επιλέγουν την τηλεόραση ως μέσο με την ίδια θέρμη ενώ προτιμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της επιλογής τους μέσω άλλων συσκευών ( smartphone, tablet, pc/laptop).

«Δε νομίζω ότι μπορεί να σκεφτεί κάποιος τον κόσμο μας χωρίς τηλεόραση. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μας ”έσωσε”. Δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τη διαχείριση της πανδημίας με κοινωνική συνοχή, συνέπεια και επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων κοινωνικών ομάδων χωρίς αυτήν. Η τηλεόραση δεν είναι κατ’ ανάγκη κακή. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια έχουμε εξαιρετικά καλή και υψηλής ποιότητας τηλεόραση στη χώρα μας», πρόσθεσε.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα