back to top
21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

21.9 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Μετά την αντιδημοκρατική εκτροπή των παράνομων παρακολουθήσεων έχουμε σκάνδαλο συγκάλυψης

Διαβάστε επίσης

Για συγκάλυψη στην υπόθεση των παρακολουθήσεων κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Μετά το σκάνδαλο και την αντιδημοκρατική εκτροπή των παράνομων παρακολουθήσεων, έχουμε το σκάνδαλο της συγκάλυψης. Έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος αρνείται να έρθει στη βουλή να απαντήσει. Για 4η φορά χθες ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κάποια στιγμή οφείλει να απαντήσει».  Η κ. Ξενογιαννακοπούλου καταλόγισε καθυστέρηση της διερεύνησης της  υπόθεσης από τη δικαιοσύνη. 

«Χρειάζεται να υπάρξει μια επιτάχυνση από τη Δικαιοσύνη. Είναι θέμα αξιοπιστίας της ίδιας της Δημοκρατίας μας και για αυτό το λόγο η δικαιοσύνη πρέπει να ενεργήσει τάχιστα».

Αναφερόμενη στην υπόθεση της “Κιβωτού του Κόσμου” και όσα έρχονται στη δημοσιότητα, η κ Ξενογαννακοπούλου τόνισε πως η υπόθεση έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο και πλέον είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να υπάρξει μια αποτελεσματική διαδικασία ελέγχου, για να μην πέφτουμε κάθε φορά από τα σύννεφα, όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Η Υπόθεση μας έχει συγκλονίσει όλους. Είναι τόσο δύσκολες οι εποχές που ζούμε που όλοι έχουμε ανάγκη να υπάρχουν άνθρωποι που δημιουργούν μια ελπίδα, αυτό είναι που πληγώνει αυτή τη στιγμή» σχολίασε.  «Το κράτος οφείλει να ελέγχει είτε είναι ιδιωτική δομή, είτε ίδρυμα, είτε ΜΚΟ, η ευθύνη του δημοσίου να ελέγχει είναι απαραίτητη. Πρέπει να υπάρξει πια μια αποτελεσματική διαδικασία ελέγχου γύρω από όλα αυτά τα ζητήματα για να μην πέφτουμε από τα σύννεφα κάθε φορά» πρόσθεσε.

‘Όπως είπε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα εξέφραζε την ανάγκη να υπάρχει ένας αυστηρός δημόσιος έλεγχος σε όλα αυτά τα ιδρύματα και στις δομές, όπως επίσης και «μια ουσιαστική στήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών και των δομών οι οποίες λειτουργούν κάτω από την αυτοδιοίκηση. Είναι ζητήματα που δυστυχώς επαληθεύονται με δραματικό τρόπο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα