back to top
18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

18.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Αυξήσεις στο 94,6% των συνταξιούχων, διπλές αυξήσεις σε σχεδόν 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες συνταξιούχους, τριπλές αυξήσεις σε περίπου 185.000 και μια επιπλέον σύνταξη σε έναν στους 2 συνταξιούχους προκύπτουν από την ανάλυση των τελικών στοιχείων που ολοκληρώθηκε από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και που λαμβάνουν υπόψιν όλες τις επικείμενες αυξήσεις στις αποδοχές τους, που πρόκειται να εφαρμοστούν σταδιακά από τα τέλη του έτους.

Στις 60 ημέρες έχει μειωθεί ο μέσος χρόνος έκδοσης των συντάξεων, χαμηλότερος σε σχέση με χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, επισήμανε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου. Οπως είπε “οι ληξιπρόθεσμες εκκρεμείς κύριες συντάξεις -εκτός διεθνών και ανελαστικών- έχουν σχεδόν μηδενισθεί.

Στις 13 Δεκεμβρίου στο 5ο κατά σειρά έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα του πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου. Ως τότε θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κρατών- μελών, αφού στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών δεν βρέθηκε κοινός τόπος.

Την ανάγκη να υπάρξει επιτέλους ευρωπαϊκή απόφαση για πλαφόν στο φυσικό αέριο σε επίπεδα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση του με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Σημείωσε ότι το υπό συζήτηση πλαφόν – που είναι σχεδόν τρεις φορές πάνω από τη σημερινή τιμή και υπαγορεύεται από κάποια συμφέροντα στον ευρωπαϊκό Βορρά- θα επιδεινώσει την κρίση.

«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία διαβεβαίωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ανοίγει παράθυρο επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις εργασίες τους, καθώς έκρινε αντισυνταγματική την παράταση, που έχει δοθεί εως τα τέλη του έτους, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους.

Στο «μικροσκόπιο» και τρίτη καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης στην Κιβωτό του Κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά ανήλικο και προέκυψε από κατάθεση πρώην εργαζόμενου σε δομή της Κιβωτού.
Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 12 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δύο πρώην εργαζόμενοι. Ταυτόχρονα με τη διερεύνηση των καταγγελιών για κακοποιήσεις, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για τα οικονομικά της οργάνωσης, στην οποία συμμετέχει και η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Στοιχεία για κακοδιαχείριση κονδυλίων προερχόμενων από ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, εντοπίζει το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα για τη ΜΚΟ Human Rights 360 και το οποίο διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία.
Η Αρχή, που προχώρησε ήδη σε πάγωμα λογαριασμών εμπλεκόμενων προσώπων της Οργάνωσης στο πόρισμά της φαίνεται να εντοπίζει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στελέχη της έχουν ιδιοποιηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

H νέα στρατηγική που ακολουθεί η Ρωσία, με στόχο να καταστρέψει τις υποδομές της Ουκρανίας και να την βυθίσει στο σκοτάδι, δεν θα πλήξουν την αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού να απελευθερώσει όλες τις κατεχόμενες περιοχές, δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μιλώντας στους Financial Times.
Αναφερόμενος στις εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που έχουν βυθίσει στο σκοτάδι το 80% της χώρας και τις διακοπές υδροδότησης, λόγω των πρόσφατων ρωσικών επιθέσεων, ο ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι αυτό έχει να συμβεί εδώ και 80, ίσως 90 χρόνια: Μία χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο να βυθίζεται στο σκοτάδι.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο και στις σημερινές αναμετρήσεις είχαμε τα εξής αποτελέσματα Βραζιλία Σερβία 2-0, Πορτογαλία Γκάνα 3-2, Ελβετία-Καμερούν 1-0 και Ουρουγουάη- Νότιο Κορέα 0-0.

Στο μπάσκετ για την 10η αγωνιστική ο Ολυμπιακός νίκησε 86-76 την Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα