back to top
15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

15.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Α. Ροκοφύλλου: Στοπ στη βία, καμία γυναίκα δεν είναι μόνη

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα «στοπ στη βία, καμία γυναίκα δεν είναι μόνη» έστειλε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, η Αντιδήμαρχος Πολιτικών Ισότητας και Αντιμετώπισης των Διακρίσεων και της έμφυλης βίας του δήμου Αθηναίων ‘Αννα Ροκοφύλλου.

Η κ. Ροκοφύλλου μίλησε για δύο “όπλα”  που έχει στη διάθεση του ο Δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. «Ο ξενώνας για τις κακοποιημένες γυναίκες όπου παρέχεται ψυχολογική και νομική υποστήριξη σίτιση και εργασιακή υποστηρικτική με 48 γυναίκες να έχουν βρει ήδη δουλειά και το κέντρο καταπολέμησης της έμφυλης βίας όπου εκεί απευθύνονται γυναίκες αλλά και άντρες όπου υπάρχει επίσης ολιστική αντιμετώπιση».

Η Αντιδήμαρχος Αθηναίων τόνισε την ανάγκη να  «αυστηροποιηθούν οι ποινές για την ενδοοικογενειακή βία και να υπάρξει υποστηρικτικό νομικό πλαίσιο για τα θύματα» 

Τέλος τάχθηκε υπέρ της νομικής κατοχύρωσης του όρου της γυναικοκτονίας λέγοντας πως: «Δεν μπορεί να συμπεριληφθεί στον ποινικό κώδικα ως προς την ποινή η οποία ούτως η άλλως όπως προβλέπεται είναι τα ισόβια, ωστόσο μπορεί να εισχωρήσει ο όρος γυναικοκτονία και να κατοχυρωθεί νομικά σε κάποιο άλλο άρθρο για τη βία».
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα