back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα» και τις ψεύτικες λύσεις του λαϊκισμού

Διαβάστε επίσης

«Δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα ”νέα δώστα όλα” και στις ψεύτικες λύσεις του λαϊκισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με αιχμή και την κατάθεση του προϋπολογισμού.

«Ο φετινός Προϋπολογισμός ανταποκρίνεται στα τρία μεγάλα εθνικά ζητούμενα της συγκυρίας. Υπηρετεί δηλαδή και τη σταθερότητα και τη συνέπεια και τη συνέχεια και πρώτα από όλα τη δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό να αγωνιζόμαστε σκληρά για να χτίσουμε ένα σύγχρονο κράτος που βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου τόνισε ότι «όσα επικαλούμαστε σήμερα, νομίζω ότι είναι αφορμές για να κοπιάζουμε και όχι για να κομπάζουμε», σημειώνοντας πως οι πολίτες θα αναγνωρίσουν αυτή την προσπάθεια:

«Πιστεύω ότι οι πολίτες αναγνωρίζουν συνολικά την προσπάθειά μας, νιώθουν ότι η Πολιτεία είναι δίπλα τους, ότι εξαντλεί όλες τις δυνατότητες τις οποίες έχουμε. Αλλά ταυτόχρονα, δεν είμαστε καθόλου διατεθειμένοι να υποκύψουμε στα νέα «δώστα όλα» και στις ψεύτικες λύσεις του λαϊκισμού».

Στην παρέμβαση του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την εκταμίευση της δεύτερης δόσης από το ταμείο ανάπτυξης εντός της ημέρας. «Όπως είπε: Αναμένεται επίσης, ελπίζουμε και σήμερα, η απόφαση για την εκταμίευση της 2ης δόσης -γύρω στα 3,5 δισ.- από το Ταμείο Ανάκαμψης. Νομίζω ότι είναι μία κίνηση η οποία βάζει και μία Ευρωπαϊκή σφραγίδα στη σωστή διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων από την κυβέρνηση, αλλά απαντάει και στα ανεύθυνα λόγια τα οποία ακούγονται τελευταία περί αναδιαπραγμάτευσης ή επαναδιαπραγμάτευσης του Ταμείου Ανάκαμψης».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «αυτά είναι κεφάλαια τα οποία θα τονώσουν την πραγματική οικονομία στο σύνολό της και θα στηρίξουν ολόκληρη την κοινωνία. Δημιουργούν ελπίδα στους πολλούς, ίσως κάποια ανησυχία σε λίγους».

Μάλιστα άφησε αιχμές και εναντίον εκείνων που χλευάζουν τα καλάθι του νοικοκυριού, σημειώνοντας: Ας είναι, γιατί όπως είπα και με αφορμή το «Καλάθι του Νοικοκυριού», είμαστε μία κυβέρνηση που είμαστε με τη χώρα και είμαστε με τους πολλούς.Ορισμένοι ισχυροί σίγουρα δεν ενδιαφέρονται για το «Καλάθι». Ξέρω, όμως, ότι αυτή η πρωτοβουλία, χωρίς να είναι πανάκεια, συνδυαστικά με άλλα μέτρα στήριξης, έχει καταφέρει να ανακουφίσει τους πιο αδύναμους. Είναι σαφές ότι οι τιμές έχουν ανασχεθεί στα βασικά αγαθά, ότι έχει δημιουργηθεί ένας υγιής εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

Ένα στα πέντε προϊόντα έχουν πια μείωση. Όσοι λοιπόν λοιδορούν το «Καλάθι», ας σκεφτούν καλύτερα τα δικά τους λάθη.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα