back to top
14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

14.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από Λένορμαν έως Νέα Φιλαδέλφεια.  Κυκλοφοριακά προβλήματα ανά διαστήματα και στα 2 ρεύματα της Κηφισίας και στην Μεσογείων.

Η προβολή της Ελλάδας ως ενός εκ των ελκυστικότερων επενδυτικών προορισμών παγκοσμίως και ειδικότερα οι επενδυτικές ευκαιρίες στην χώρα μας, ο κύριος στόχος της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Λονδίνο. Το απόγευμα (στις 7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Βασιλιά Κάρολο Γ’. Αναμένεται να συζητηθεί το πλάνο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πρώην βασιλικών εγκαταστάσεων στο Τατόι. Την Κυριακή μιλώντας σε φίλους και μέλη της ΝΔ ζήτησε ψήφο ‘’αυτοδυναμίας’’ προκειμένου -όπως είπε – η χώρα να κυβερνηθεί  με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.     

Διασωληνωμένο στο Αττικό νοσοκομείο νοσηλεύεται το 5χρονο αγοράκι που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από διαμέρισμα στην οδό Αλκυόνης στον Κολωνό κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε στις 10 χθες το βράδυ. Από το ίδιο διαμέρισμα πρόλαβαν να βγουν οι γονείς και τα δύο αδέλφια του, 8 και 12 ετών, τα οποία διακομίστηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η φωτιά πιθανότατα ξεκίνησε από μαγειρικό σκεύος.

Στην Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογούνται, σήμερα, ο 26χρονος οδηγός και η 19χρονη συνοδηγός του που κατηγορούνται για τη φονική παράσυρση της 21 ετών φοιτήτριας, στην Καμάρα. Η κοπέλα κατέληξε χθες τα ξημερώματα και η οικογένειά της προχώρησε στη δωρεά οργάνων της.

Σε εξέλιξη από τις 6 το πρωί επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίου που τελούσε υπό κατάληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Κατά την έφοδο των αστυνομικών βρίσκονταν εντός του κτιρίου τέσσερα άτομα, τα οποία και συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα.

“Άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!” έγραψε στα social media ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το κτίριο ήταν υπό κατάληψη για επτά χρόνια.

Οι εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών δεν θα φτάσουν στα 3 εκατομμύρια τόνους το Νοέμβριο, καθώς η Ρωσία προσπαθεί να περιορίσει τις επιθεωρήσεις πλοίων σε λιμάνια, όπως δήλωσε αργά χθες το βράδυ, ο Ουκρανός υπουργός Υποδομών Αλεξάντερ Κουμπράκοφ.

Τον Οκτώβριο περίπου 4,2 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών εξήχθησαν από τα ουκρανικά λιμάνια, σύμφωνα με τον ίδιο. Πρόσθεσε ότι “τα τελωνεία πραγματοποιούσαν 40 ελέγχους την ημέρα, ενώ τώρα, εξαιτίας της ρωσικής στάσης πραγματοποιούνται πέντε φορές λιγότεροι έλεγχοι”.

Το Σάββατο, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι φιλοξένησε μία διάσκεψη στο Κίεβο με συμμάχους της Ουκρανίας για την ενεργοποίηση ενός σχεδίου εξαγωγής σιτηρών οικονομικής αξίας 150 εκατομμυρίων δολαρίων (144,47 εκατομμυρίων ευρώ) σε χώρες που είναι περισσότερο ευάλωτες στην πείνα και στην ξηρασία.

Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Έχουν κληθεί για διευκρινίσεις ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, Γιάννης Λαβράνος και Φέλιξ Μπίτσιος, καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa.  

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις τρεις μετά το μεσημέρι εξήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ. Ζητά την απόσυρση του νομοσχεδίου για την υγεία και καλεί τα μέλη της σε συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή.

Νέος συναγερμός για τον κορονοϊό στον κλάδο της κρουαζιέρας μετά την καταγραφή εκατοντάδων κρουσμάτων σε μεγάλο κρουαζιερόπλοιο. ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοιού για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα ανακοίνωσαν οι κινεζικές υγειονομικές αρχές, καταγράφοντας περιπου 40.000 ασθενείς, εκ των οποίων οι 36.000 είναι ασυμπτωματικοί. Εκατοντάδες διαδηλωτές και αστυνομικοί συγκρούστηκαν στη Σαγκάη χθες το βράδυ και οι διαμαρτυρίες εναντίον των εξαιρετικά αυστηρών περιοριστικών μέτρων στην Κίνα εξαπλώθηκαν σε αρκετές πόλεις, ανάμεσά τους τα μεγάλα αστικά κέντρα Γκουάνγκτζου και Τσονγκτσίνγκ.

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Δευτέρας, με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινά ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Meteo.gr, με εξαίρεση την Δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το τέλος της ημέρας.

Στην Αττική, νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 14 βαθμούς Κελσίου. 12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

  

        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα