back to top
18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

18.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής η διήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου για την θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά. Η συζήτηση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων και με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Περίπου σε μια ώρα αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. Προβληματισμούς ως προς τη συνταγματικότητα βασικών διατάξεων του νομοσχεδίου διατυπώνει στην έκθεσή της η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής, ενώ θεσμικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου σε δημοσιογράφους, ζητά με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Να έχει πρόσβαση, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε όλες τις διατάξεις , αναφορικά με πολιτικά πρόσωπα, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ. Ξεκάθαρες απαντήσεις στο ζήτημα των υποκλοπών ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς.

Επίθεση με μπογιές στο γραφείο του παιδιάτρου και διευθυντή της A’ παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος Ρομά που πυροβολήθηκε στο κεφαλι, πραγματοποίησαν μέλη της λεγόμενης Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας. Σε ανακοίνωσή τους κατηγορούν τον γιατρό και διευθυντή για την αντίδρασή του στις συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, Ρομά και της οικογένειας του 16χρονου, λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Εν τω μεταξύ σοβαρά επεισόδια με ληστείες και πυροβολισμούς σημειώθηκαν το βράδυ στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο από ομάδες Ρομά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στις 23.20, ακινητοποίησαν φορτηγό όχημα στην περιφερειακή Αιγάλεω επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον 43χρονο οδηγό ο οποίος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και στη συνέχεια πυρπόλησαν το φορτηγό που κάηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ οι οποίοι δέχθηκαν πυρά από κυνηγετική καραμπίνα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Πυροβολισμούς από καραμπίνα δέχθηκαν και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής που έσπευσαν για την κατάσβεση της φωτιάς στο φορτηγό.

Περίπου στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα και ενώ συνεχίζονταν τα επεισόδια στην περιφερειακή Αιγάλεω, Ρομά ακινητοποίησαν αυτοκίνητο με την απειλή όπλου, χτύπησαν τον 58χρονο οδηγό και στη συνέχεια αφαίρεσαν επαγγελματικό εξοπλισμό, τα χρήματα που είχε πάνω του και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Ο άτυχος άνδρας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ. Νωρίτερα πριν τις 9 το βράδυ στη λεωφόρο ΝΑΤΟ ομάδες Ρομά διέρρηξαν δύο καταστήματα με ελαστικά, λίγο μετά τις 21.30 επέστρεψαν και πυρπόλησαν τις επιχειρήσεις προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες προπηλάκισαν και τον ιδιοκτήτη της μιας επιχείρησης ενώ του έκλεψαν και το αυτοκίνητο το οποίο βρέθηκε καμένο σε κοντινή απόσταση.

Την απόσυρση όλων των λεωφορείων από το αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε ο ΟΑΣΑ. Τροποποιήσεις στα δρομολόγια 22λεωφορειακών γραμμών. Περισσότερα στο 3w.athina984.gr.

Με μια συμβολική κίνηση θέλοντας να δείξουν ότι οι άνθρωποι που έχασαν δεν ξεχνιούνται στην δίκη για το Μάτι, οι συγγενείς των θυμάτων τοποθέτησαν στα κενά καθίσματα φωτογραφίες των θυμάτων. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση της πρώτης μάρτυρος.

Τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες νωρίτερα το πρωί 30χρονος έχασε την ζωή του πέφτοντας από φωταγωγό 3ου ορόφου πολυκατοικίας στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, ερευνά η αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διέμενε με δύο συγκάτοικους σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας. Ένας εξ αυτών τον εντόπισε και κάλεσε τις Αρχές. Προς το παρόν ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα.

Τουλάχιστον είκοσι πέντε άτομα παραμένουν υπό κράτηση στη Γερμανία ως ύποπτα για συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης. Οι χθεσινές συλλήψεις των λεγόμενων «Πολιτών του Ράιχ» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις κατά του εξτρεμισμού στη σύγχρονη γερμανική ιστορία.

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ διοργανώνει το σωματείο Πνοή Αγάπης που βοηθάει ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους.

Ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία από τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων ανέφερε στο Twitter πως το μπλόκο στην πώληση των F16 παραμένει εάν δεν απομακρυνθεί η Τουρκία από την τακτική των προκλήσεων και παραβιάσεων.

Σε έναν σύγχρονο χώρο άθλησης μετέτρεψε ο Δήμος Αθηναίων μετέτρεψε το ποδοσφαιρικό γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος, πραγματοποιώντας ολική ανάπλαση -μεταξύ άλλων- με χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, νέους προβολείς τύπου LED και παρεμβάσεις για την φροντίδα και τη συντήρηση όλων των υποδομών. Το γήπεδο μετατράπηκε σ’ ένα μοναδικό «αθλητικό στολίδι» που ήδη δίνει τις πρώτες πολύτιμες ανάσες στους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα