back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Εντός της ημέρας αναμένεται η απολογία του αστυνομικού που κατηγορείται για τον πυροβολισμό στο κεφάλι του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, με τους Ρομά να έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Ο 34χρονος αστυνομικός, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού, καθώς δεν δικαιολογείται πυροβολισμός από κινούμενο δίκυκλο, καλείται να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα που προκύπτουν για τις ακριβείς συνθήκες που συνέβησαν τα γεγονότα.

Την ίδια ώρα νέα επεισόδια με πυροβολισμούς σημειώθηκαν τη νύχτα στην δυτική Αττική από ρομά εναντίον αστυνομικών, αυτή τη φορά στην περιοχή του Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να απωθήσουν ομάδα ατόμων στη λεωφόρο Διυλιστηρίων όταν δέχθηκαν πυρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια στο πρόσωπο.

Νωρίτερα, επεισόδια σημειώθηκαν και στα Μέγαρα όπου κάηκε ένα όχημα στον παράδρομο της εθνικής οδού στο 40ο χλμ.

Η αστυνομία κατά τη διάρκεια χθεσινής επιχείρησης σε περιοχές της δυτικής Αττικής προχώρησε σε 7 συλλήψεις για ναρκωτικά και 4 προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, ένας 30χρονος ρομά έχασε τη ζωή του μετά από πυρά που δέχθηκε από κυνηγετικό όπλο. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το θύμα διαπληκτίστηκε με το δράστη, που τον πυροβόλησε θανάσιμα με καραμπίνα στο στήθος, στον καταυλισμό των Μεγάρων. Οι συγγενείς του θύματος κατονόμασαν στις Αρχές τον δράστη και αναζητείται.

Αποκαταστάθηκε τη νύχτα η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε διακοπεί από το 39ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην περιοχή των Μεγάρων.

Με ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος που υπέβαλλε το ΚΚΕ ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο για τo θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ και την προστασία από τα κακόβουλα λογισμικά.

Κατά τη χθεσινή ημέρα στην Ολομέλεια επικράτησαν υψηλοί τόνοι με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι στα σχέδια του εμπλέκει τις ένοπλες δυνάμεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη θράσος και δειλία και τον κάλεσε να απαντήσει αν θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι υπήρξαν παρακολουθήσεις των αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων.

Σε φορτισμένο κλίμα η τριτολογία Μητσοτάκη. «Είπατε ότι το παράνομο λογισμικό λειτουργούσε στο γραφείο μου. Είστε ψεύτης», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Νωρίτερα, στη δευτερολογία του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εξαπολύσει “δριμύ κατηγορώ” εναντίον του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης συνελήφθη ψευδόμενος όταν έλεγε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator.

«Από τις 16 Νοεμβρίου στο ΥΠΕΞ διεξαγεται απόρρητη έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρήθηκαν οι ευρωπαϊκοί και εθνικοί κανόνες που αφορούν την εξαγωγή προϊόντων λογισμικού», δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης. «Ζήτησα να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στη Θράκη» αναφέρει σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα επιμένει να καταπιέζει την «τουρκική» μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

Το ΥΠΕΞ υπογραμμίζει πως είναι τουλάχιστον οξύμωρο, μία χώρα με χείριστες επιδόσεις σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων να εγκαλεί την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη.

 

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μεταξά, στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ από ομάδα περίπου 50 ατόμων. Οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Τέσσερις τραυματίες εκ των οποίων μια εγκαυματίας και ένας με αναπνευστικά προβλήματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ταμπούρια του Πειραιά μετά τις 2 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι ένοικοι απεγκλωβίστηκαν από τη ταράτσα του κτηρίου με τη χρήση βραχιονοφορυ οχήματος. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης. Ήδη στη σχετική ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr/mythermansi έχουν υποβληθεί πάνω από 1,1 εκατ. αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος.

Η πρόταση του Δήμου Αθηναίων για την αλλαγή ωραρίου τροφοδοσίας από τις 9 το βράδυ έως τις 9 το πρωί, βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης στην Περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων και του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, η πρόταση θα τεθεί σε διαβούλευση, ενώ θα ψηφιστεί στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο. «Η πρόταση δε λειτουργεί τιμωρητικά, αλλά εξασφαλίζει, ότι όλοι έχουν δικαιώματα», τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης.

Περίπου 300.000 ουκρανοί πολίτες έχουν λάβει ρωσικά διαβατήρια αφότου εισέβαλε ο ρωσικός στρατός στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο

Εντείνεται η ανησυχία του ΟΗΕ για την εξάπλωση της επιδημίας χολέρας στην Αϊτή καθώς πλέον έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 283 ανθρώπους.«Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται, ενώ έχουμε σχεδόν 12.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία», τόνισε η συντονίστρια των Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις στη χώρα, Ουλρίκα Ρίτσαρντσον.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 90-77 της Αρμάνι Μιλάνο στην παράταση για την 12η αγωνιστική της Ευρωλίγκας φτάνοντας στην έκτη του νίκη στην διοργάνωση.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα